Cum se fabrica? Lentile Panasonic produse la fabrica Yamagata

Lentilele și obiectivele Panasonic sunt produse la fabrica Yamagata din Japonia. Cei de la Panasonic cred că buna calitate a fotografiei depinde în principal de obiectiv, implicit lentile bine realizate.

poza lentile obiective panasonic lumix s aparat foto mirrorless
Obiective Panasonic Lumix S

Sistemul de producție al Panasonic Yamagata Plant permite producerea în masă a lentilelor de înaltă calitate, cu tehnologii de ultimă generație, abilități ale meșterilor șlefuitori și un control de calitate strict, fără a face compromisuri. Lentilele respective sunt folosite pentru a realiza cunoscutele obiective Panasonic dar și cele sub denumirea Leica.

Scurtul videoclip despre fabricarea obiectivelor Panasonic a fost publicat cu ocazia Photokina 2014, dar merită vizionat și astăzi, mai ales dacă vreți să vedeți procesele și uneltele folosite la fabricare lentilelor apoi a obiectivelor.

lentile panasonic cum se fabrica obiectiv aparat foto
lentila

Fabricarea unei lentile moderne este un proces complex care necesită instrumente sofisticate și muncă foarte precisă, realizată de lucrători cu înaltă calificare. În acest videoclip puteți vedea modul în care lentilele Panasonic sunt manipulate atât de mașini, cât și de lucrători umani, procesul de acoperire, asamblarea și testarea.

Lentile Panasonic produse la fabrica Yamagata:

Pentru a asigura o calitate superioară a imaginii în ciuda reducerii dimensiunilor şi greutăţii, obiectivele LUMIX includ o serie de lentile asferice, care previn eficient generarea de aberaţii optice.

Fiecare lentilă asferică are efectul mai multor lentile sferice, astfel încât se poate obţine o calitate mai bună a imaginii cu mai puţine lentile. Astfel se obţin dimensiuni generale şi o greutate mai mici.

Pentru inspectarea lentilelor asferice, Panasonic a dezvoltat un instrument denumit UA3P [Ultra-Accurate 3D Profilometer], care este utilizat la ora actuală de numeroşi producători de dispozitive optice.

sportmaniac.ro

Pe lângă măsurătorile cu o precizie de 1/10.000 mm folosind UA3P, ingineri Panasonic verifică vizual absolut fiecare lentilă, care mai târziu va intra în componența unui obiectiv.

Panasonic colaborează și cu Leica pentru fabricarea unor obiective dedicate aparatelor foto mirrorless. Respectivele obiective sunt produse tot la fabrica din Yamagata.

Citește și: Panasonic Lumix S1 si S1R lansate oficial

În caz că dorești să achiziționezi produse Panasonic verifică promoțiile la aparate foto mirrorless sau la obiective sau poate îți dorești un televizor performant sau pentru audiții muzicale un sistem audio

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.