30 carti electronice (Ebooks) gratuite despre fotografie

Deoarece fotografia este un domeniu foarte vast iar sansele de a mai invata ceva nou sunt foarte mari, in plus dupa cum bine observati nici partea tehnica nu “bate pasul pe loc”, aproape lunar apar pe piata aparate si accesorii foto noi, dar si noi programe de prelucrare foto si tehnici de fotografiere, m-am gindit ca ar fi util sa public o lista cu 30 de carti gratuite despre fotografie.

carti pe sfoara
carti

Asadar aplicind principiul “niciodata nu este prea tarziu pentru a invata ceva nou”, am pregatit pentru voi lista cu 30 de carti electronice (eBooks) gratuite care pot fi descarcate urmarind linkurile de mai jos.

Va invit sa alegeti din lista de mai jos cartile despre fotografie care vi se par cele mai interesante si sa le cititi cind aveti timp. Majoritatea cartilor prezentate pot fi descarcate direct, in format PDF, accesand linkurile, dar cateva necesita inregistrarea pe siteurile respective pentru a le putea descarca, iar unele ebook-uri sunt optimizate si pentru iPad (am mentionat aceste doua aspecte in dreptul lor).

Pentru ca tot v-am prezentat parerile fotografului american Garry Winogrand despre fotografia de strada incep lista cu eBooks (carti electronice) despre street photography, autor Thomas Leuthard:

Going Candid - An unorthodox approach to Street Photography
Going Candid

1. “Going Candid – An unorthodox approach to Street Photography” – o prezentare a fotografiei de strada. Cartea prezinta, in mod echilibrat, partea tehnica, fluxul de lucru si post-procesarea imaginilor realizate pe strada.

Collecting Souls - What Street Photography means to me
Collecting Souls

2. “Collecting Souls – What Street Photography means to me” – aceasta carte electronica pune accentul clar si precis pe fotografia de strada, dar aici, autorul se axeaza si pe probleme legate de motivatie, importanta pasiunii si practica.

3. “Street Faces – The Art of Candid Street Portraiture”
Cartile de mai sus pot fi descarcate de aici
4. tot Thomas Leuthard este autorul cartii despre Flickr: “Explore Flickr” si se gaseste la acelasi link prezentat mai sus.

books-express.ro

5. “31 Days To Overcome Your Fear Of Shooting Street Photography” autor Eric Kim. Cartea se adreseaza celor care sunt
interesati de fotografia de strada, dar nu au avut curajul sa incerce acest gen de fotografie. Cum sugereaza si titlul carte electronica este stucturata ca un ghid de zi cu zi, scopul ei fiind de a-i ajuta pe cei interesati sa-si depaseasca probleme generate de fotografiatul pe strada.

The Shy Photographer’s Guide to Confidence ebook
The Shy Photographer’s Guide to Confidence

6. Ramanem putin in “zona timiditatii” si ne uitam la cartea scrisa de Lauren Lim: “The Shy Photographer’s Guide to Confidence” – necesita inregistrare si este compatibila iPod. Aceasta carte nu se refera la chestiuni de echipamnet si tehnica, ci se concentreaza pe modul de capata incredere in sine si in fotografia realizata.

Urban Exploration Photography ebook
Urban Exploration Photography

7. “Urban Exploration Photography” autor Neil Ta. Cartea se adreseaza celor interesati de fotografierea cladirilor si ruinilor abandonate. Sunt prezentate elementele de baza ale fotografiei de explorare urbana, de la echipamentul potrivit la planificarea explorarii, dar si sugestii de incadrare si compozitiei a fotografiilor.

ebook 15 Incredible Bird Photography Tips For Beginners
15 Incredible Bird Photography Tips For Beginners

8. “15 Incredible Bird Photography Tips For Beginners” autor Prathap – necesita inregistrarea. Pe parcursul celor 52 de pagini Prathap prezinta 15 teme generale de care fotografii incepatori ar trebui sa tina cont in fotografierea pasarilor. Nu sunt uitate amanunte precum regula treimilor, setarile camerei foto si informatii despre post-procesare.

La Adorama Learning Center gasiti urmatoarele carti:
9. “The Adorama Guide To Family Photography”
10. “The Adorama Guide to Snapshooting”
11. “The Adorama Guide to Sports Photography”
12. “Adorama Guide To Studio Lighting”
respectivele carti pot fi descarcate de la acest link

Citeste si: Vechi reviste rusesti de fotografie disponibile gratuit

13. “Lighting 101” autor David Hobby. Daca sunteti interesati de folosirea unui blit “off-camera” in fotografia dumneavoastra. Sunt prezentate atit elementele de baza necesare cit si tehnici avansate de iluminare artificiala.

8 Types Of Natural Light That Will Add Drama To Your Photographs ebook
8 Types Of Natural Light That Will Add Drama To Your Photographs

14. daca va place mai mult lumina naturala va recomand cartea “8 Types Of Natural Light That Will Add Drama To Your Photographs” autor Anne McKinnell – necesita inregistrare.

Exposure Blending: The Complete Guide From Camera To Process
Exposure Blending

15. “Exposure Blending: The Complete Guide From Camera To Process” autor Christopher O’Donnell – necesita inregistrare si este compatibila si iPad, tableta Android. Aceasta carte este un ghid care prezinta tehnica prin care se obtin fotografii corect expuse din mai multe imagini care au expuneri diferite. Sunt trecute in revista metode care includ expunerea de baza dar si tehnici mai avansate de auto-bracketing de la aparatul de fotografiat, precum si Adobe Photoshop.

Digital Photography Basics: Taking The First Step Off Full Auto
Taking The First Step Off Full Auto

16. Daca doriti sa renuntati la modul “Auto” al aparatului foto, acesta este cartea recomandata: “Digital Photography Basics: Taking The First Step Off Full Auto” autor Kat Sloma. Kat prezinta elementele de baza ale fotografiei, cum ar fi notiuni despre timpul de expunere, diafragma, precum si programe de editare foto de nivel intermediar.

ebook Get more from your DSLR
17. la fel, daca doriti sa folositi dslr-ul dvs la potential maxim, “Get more from your DSLR”

ebook Lightroom 5 Quick Start Guide
Lightroom 5 Quick Start Guide

18. “Lightroom 5 Quick Start Guide” autor Victoria Bampton
Cartea va ajuta sa va famialiarizati cu Adobe Lightroom 5, un program cu multiple optiuni pentru prelucrare fotografiilor.

ebook Shooting RAW – The Basics
Shooting RAW – The Basics

19. “Shooting RAW – The Basics” – un ghid foarte util despre formatul RAW

ebook Shooting Black And White with your DSLR
Shooting Black And White with your DSLR

20. fanii fotografiei alb-negru au la dispozitie “Shooting Black And White with your DSLR – Essential Guide”

21. “Creative Lens Techniques – Shoot images with impact”

Fotograful David duChemin ne pune la dispozitie urmatoarele carti:

ebook Craft & Vision 1
Craft & Vision 1

22. “Craft & Vision 1” – sunt prezentate informatii si fotografii care va pot ajuta sa atingeti un nivel superior in realizarea fotografiilor dvs.

free ebook David duChemin
Craft & Vision 2

23. “Craft & Vision 2”

ten free ebook
Ten

24. “Ten” – cartea prezinta 10 tehnici si idei prin care fotografii isi pot imbunatatii pozele.

carte despre fotografie gatuita
ten more

25. “Ten More”
Cartile se gasesc la acest link si necesita inregistrare.

Insights from Beyond the Lens – Inside The Art and Craft of Landscape Photography
Insights from Beyond Inside The Art and Craft of Landscape Photography

26. “Insights from Beyond the Lens – Inside The Art and Craft of Landscape Photography” autor Robert Rodriguez Jr – necesita inregistrare, iar ebook-ul este optimizat si pentru iPad. Aceasta carte prezinta fotografia de peisaj dintr-o perspectiva oarecum diferita; autorul nu insista pe subiectele tehnice sau legate de echipament, ci ne invita intr-o “calatorie” pentru a descoperi arta si pasiunea care se afla in spatele fotografiei de peisaj.

ebook Before The Shutter: Planning Your Next Travel Photography Adventure
Planning Your Next Travel Photography Adventure

27. Ca tot suntem in “sezonul vacantelor” inainte de a porni in calatorie poate ar bine sa cititi “Before The Shutter: Planning Your Next Travel Photography Adventure” autor Anne McKinnell – necesita inregistrare. Fotografia de calatorie nu inseamna doar sa luati aparatul de fotografiat cu dvs. ci si o atenta planificare.

carte gratuita Travel photography know-how
Travel photography know-how

28. din aceeasi categorie “Travel photography know-how”

Good Photos in Bad Light eBook
Good Photos in Bad Light

29. sa nu uitam sa fim pregatiti si pentru conditii meteo mai putin prielnice fotografiei “Good Photos in Bad Light eBook” autor Darwin Wiggett

30. “National Geographic: The ultimate field guide to photography” cred ca titlul spune totul in cazul acestei carti electronice.

Lista ramane deschisa pentru cartile gratuite despre fotografie pe care le propuneti chiar voi! Asadar, daca stiti si alte carti interesante, care se pot descarca gratuit in varianta PDF (eBook) si care au ca tema fotografia, va rog sa treceti linkurile respective mai jos, in comentarii.
Va reamintesc si proiectul Muzeului Metropolitan de Arta din New York (MET) prin care aveti acces la carti despre arta si fotografie. Iar daca doriti sa cumparati carti cu si despre fotografie, o sugestie ar fi si lista cu cele 26 de carti.

fotostefan

3 thoughts on “30 carti electronice (Ebooks) gratuite despre fotografie”

  1. @ Gojira, la data publicarii articolului link-urile functionau. Acum observ si eu ca unele link-uri nu mai merg, dar cum sugerai si tu, probabil cartile se mai gasesc pe undeva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.