Alaturi de refugiatii din Ucraina – Campanie umanitara organizata de Biblioteca Nationala a Romaniei si Muzeul Ororilor Comunismului in Romania

Pentru a veni în sprijinul refugiaților ucrainieni, greu încercați în aceste zile negre ce afectează pacea întregii lumi, Biblioteca Națională a României, împreună cu Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR), se alătură demersurilor de ajutorare a refugiaților, organizând la sediul lor, începând din 10 martie, o campanie umanitară de strângere de donații.

anunt fa bine si bine te va urma do good and good will find you
fa bine si binele te va gasi

Refugiații au nevoie de multe lucruri, dar în primul rând de materiale de strictă necesitate: așternuturi de pat și prosoape, pături, obiecte de igienă personală, aparate de încălzit, alimente neperisabile, recipiente și tacâmuri (de unică folosință), cartele SIM, telefoane, haine călduroase pentru femei și copii, iar pentru copii – jucării, jocuri, caiete, cretă, creioane, hârtie etc., cărți, (pentru orice grupă de vârstă, chiar cu text în diferite limbi străine). Vă rugăm să notați pe pachetele dv. conținutul lor.

De asemnea, este necesară strângerea urgentă de cazarmament (perne, cearceafuri, saltele, pături) pentru cele 2000 de paturi amplasate la Romexpo.
MOCR și BNAR se alătură efortului PMB de a încerca să soluționeze lipsa stocului de materiale pentru refugiații care vor fi alocați în pavilionul central. Dacă puteți să ajutați în acest sens, cel puțin în prima fază de colectare, v-am fi foarte recunoscători.

drmax.ro/

Sperăm să aducem alături de noi cât mai multe organizații non-guvernamentale și, mai ales, oameni obișnuiți, dispuși să dea o mână de ajutor.

Cei ce pot contribui cu donații materiale sau pot ajuta la transportul donațiilor la locul unde acestea sunt necesare sunt invitați să ne contacteze și să vină la sediul Bibliotecii Naționale a României, Bd. Unirii, nr. 22, menționând la intrare motivul vizitei: Campanie umanitară – Alături de refugiații din Ucraina (vezi și pagina Facebook: https://www.facebook.com/events/1082270259062801 )

Date de contact:
Adriana Elena Boruna, Biblioteca Națională, adriana.boruna@bibnat.ro
Alexandru Groza, MOCR, mocr.contact@gmail.com
Irina Hasnaș Hubbard, MOCR, mocr.contact@gmail.com

Telefon: 0723838760

Vă mulțumim pentru implicare!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Alaturi de refugiatii din Ucraina – Campanie umanitara organizata de Biblioteca Nationala a Romaniei si Muzeul Ororilor Comunismului in Romania”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.