Am vazut Mad Max la Cinema City 4DX la Mega Mall

Duminică, întorcându-mă spre casă, mi-am zis să trec pe la recent deschis Mega Mall Pantelimon, iar dacă tot rula Mad Max: Fury Road şi la sala de cinema 4DX, am mers să-l văd şi mai ales să-l simt!

Mad Max Fury Road mega mall bucuresti
Mad Max Fury Road

Primul lucru: restricţiile. Sunt anumite restricţii (spre binele vostru, de altfel): persoanele care suferă de probleme sau afecţiuni ale coloanei sau sunt cardiaci, persoanele cu greutate mai mare de 120 de kilograme, persoanele mai scunde de 1 m, persoanele sensibile la lumină stroboscopică nu au voie in sala.

Altă fază: ochelarii se cumpără. Costă 3 lei şi dacă am înţeles eu bine pot fi folosiţi şi în celelalte cinematografe 3D din cadrul Cinemacity.
Dacă ştiam, îmi luam de acasă vechii ochelari 3D, am vreo trei perechi cumpăraţi cu altă ocazie de la Cinema City, nu de alta dar cei cumpăraţi pentru Mad Max Fury Road par fragili, chiar am fost atenţi cu ei să nu-i rup. Oricum, ca să nu aveţi surprize, întrebaţi la casa de bilete dacă ochelarii 3D cumpăraţi din celelate cinematografe pot fi folosiţi şi în sala 4DX.

Preţul biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, iar după această oră biletele costă 37,5 lei. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană.

În principiu tehnologia din sala 4DX, care are o capacitate de 128 de locuri, încearcă, cu ajutorul apei, vântului , luminei, mişcării şi mirosului să creeze “senzaţii atât de puternice, încât vor simţi că fac parte din film”. Cel puţin acestea sunt afirmaţiile şi intenţiile oficiale.

cinema 4dx mega mall
cinema 4dx

Deşi este foarte dificil de cuprins în câteva cuvinte ce senzaţii trăieşti în sala 4DX, totuşi am să iau pe rând elementele care ar trebui să creeze iluzia că facem parte din film: apa – eu am dezactivat “stropirea” cu apă că nu-i văd rostul, adică oricum dacă personajele intră în apă sala nu-i inundată cu apă, ca să simţim că facem parte din film! Mă rog exagerez niţel, dar poate aţi prins ideea şi chiar dacă am oprit “stropitoarea”, mai săreau picături de la “vecini”.

Vântul – în Mad Max Fury Road sunt multe scene de urmărire aşa că ne-a bătut vântul într-o veselie! Chiar îngheţasem la un moment dat şi am auzit şi pe alţii din jur spunând la fel.

Lumina – undeva, sus, în partea stânga a ecranului este un stroboscop. Total inutil mi s-a părut, cel puţin pentru Mad Max Fury Road, poate la alte filme este mai fain.

Mişcarea – nu aşa puternică cum mă aşteptam eu, dar este şi este pe toate cele 3 axe: dreapta-stânga, sus-jos, faţă-spate, iar uneori mişcarea este destul de puternică. Totuşi de câteva ori am avut impresia că mişcarea scaunului nu are legătură cu acţiunea din film, dar este un element interesant. Nu este chiar un carusel cum citisem pe undeva, dar sunt secvenţe în Mad Max Fury Road, la care mişcarea scaunelor chiar creează o impresie interesantă.

Miros – mie nu mi-a mirosit nimic şi chiar mă bucur! În schimb, în plus la efectul de vînt, se încearcă simularea zgomotului de armă. Împuşcăturile sunt redate la nivelul urechilor prin nişte “pufuituri”, care, părerea mea nu au nici o treabă cu efectul de zgomot de armă; chiar mi s-au părut scâitoare, nocorc că nu se produceau des, deşi Mad Max Fury Road este un film de acţiune cu suficient de multe împuşcături.

infinity.ro

Ca şi o concluzie despre tehnolgia asta 4DX prezentă la MegaMall (încă neterminat pe 24 mai 2015): merită încercat o dată, dar dacă eşti genul de persoană care are, de exemplu, rău de maşină poate ar trebui să eviţi totuşi sala 4DX.
Probabil eu nu voi mai merge acolo, vântul şi mişcarea scaunului nu m-au convins pe deplin, doar am îngheţat puţin de la câte urmăriri are Mad Max Fury Road. Pentru mine tot Imax de la Afi Cotroceni rămâne cinematograful, din Bucureşti, care păcăleşte, destul de bine, ochiul.

Mad Max Fury Road sf actiune masini
la Mad Max Fury Road

Iar despre noul Mad Max Fury Road nu vă dezvălui prea multe, dar totuşi trebui precizat de la început că nu este doar un SF de acţiune, maşini şi explozii (bine zice Max:”My name is Max. My world is fire. And blood.”) ci şi un film demen şi bizar: stilul stempunk pare o joacă de copiii în comparaţie cu ce veţi vedea în acest film.

Mad Max Fury Road cursa masini
Mad Max Fury Road

Citește și: 11 filme pentru seara de Halloween

immortan joe Mad Max Fury Road
Immortan Joe

Aşa că probabil Mad Max Fury Road nu este un film obligatoriu de văzut de către oricine, dar merită încercat într-o sală de cinema, simplă sau 3D sau în noua sală 4DX de la Mega Mall Pantelimon.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Mie mi-a plăcut jocul actorilor Tom Hardy (Max), Charlize Theron (Imperator Furiosa), Nicholas Hoult (Nux); efectele şi acţiunea non-stop, chiar dacă finalul este previzibil încă de pe la început, dar rămâne de văzut dacă se va transforma într-o serie de succes, cum a fost seria cu Mel Gibson

fotostefan

2 thoughts on “Am vazut Mad Max la Cinema City 4DX la Mega Mall”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.