Aristoteles Workshop 2012, ediţia a VI-a

Asociaţia Aristoteles Workshop (AWA), alături de Institutul Cultural Român, îi aşteaptă pe toţi cei care sunt interesaţi in realizarea de filme documentare, de dialogul continuu cu trecutul, prezentul şi viitorul, la cea de-a VI-a ediție a Aristoteles Worksop.

Aristoteles Workshop
Aristoteles

Sunt căutați oameni talentaţi, pasionaţi şi dedicaţi, cu o voce proprie şi care au, înainte de toate, capacitatea de a lucra în echipă. Cursurile noastre sunt construite pentru personae care au experienţă anterioară în domeniul filmului şi/sau video. AWA este un centru de dezvoltare dedicate formării unei noi generaţii de realizatori creativi de film documentar din Europa Centrală şi de Est.

Ediţia din 2012, a şasea, este susţinută de canalul franco-german ARTE TV şi de Institutul Cultural Român.

Vor fi selecţionaţi 16 participanţi pe baza unui dosar (realizări profesionale, demo-uri şi scrisori de recomandare). Participanţii trebuie să îşi exprime interesul ridicat faţă de a învăţa să facă televiziune în « stilul ARTE ». Compoziţia ideală a grupului este dată de realzatori tineri de flm documentar, scenariţti, producători, regizori, producatori digitali (DPs) şi editori de film.

Trainingul profesional este oferit de unii dintre cei mai proeminenţi specialişti în domeniu şi încurajează spiritul independent, inovator şi asumarea creativă de risc.

Perioada de desfăşurare: 20 august – 23 septembrie 2012
Locul: Vama / Suceava, Bucovina, România

Taxa de participare
Taxa de participare se ridică la 500 € şi acoperă cazarea şi folosirea echipamentului de producţie şi post-producţie pe întreaga durata a atelierului.

Premiul ICR
La finalul stagiului, Institutul Cultural Român (ICR) va oferi un premiu de 2.000 € pentru echipa care va prezenta cel mai bun film documentar. Premiul va fi acordat în baza deciziei unui juriu internaţional format din specialişti în film, jurnalişti şi specialişti în ştiinţele sociale. Ca simbol al excelenţei creative, fiecare participant va primi o diplomă ce va certifica absolvirea cusrului. Este foarte probabil ca filmele realizate cu această ocazie să fie difuzate la televiziunile din ţara de origine a participanţilor.

Data limită
Dosarele de candidatură trebuie să aibă data poştei 20 iunie 2012. Toti candidaţii vor primi confirmarea recepţionării dosarului. Cei selecţionaţi vor fi anunţaţi prin e-mail până pe 10 iulie şi va trebui să îşi confirme participarea nu mai tarziu de 20 iulie 2012.

Informații suplimentare: Dan Nuţu, gro.pohskrowa@nad

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.