BCN Award 2015

Firma japoneza de cercetare si analiza de piata BCN a anuntat premiile anuale BCN Award 2015.

carucior cumparaturi supermaket
la cumparaturi si iarna

BCN Award se acorda celor mai bune companii producatoare de tehnologie din cel putin 118 de categorii high-tech, care se impart intre 85 categorii hardware si 33 categori software. Eu am sa va prezint doar premiile din domeniul foto acordate in Japonia.

Castigatorii premiilor BCN sunt alesi pe baza volumului de vinzari, calculat cu ajutorul datelor colectate de la mii de vanzatori din Japonia.

La aparatele de fotografiat DSLR Canon este lider cu 54.7% din piata japoneza, iar pe locul doi este Nikon cu 39.1%. Locul trei, la mare distanta de preimele doua locuri, este ocupat de Ricoh Imaging (cu 4.5%), iar dslr-urile produse de Sony reprezinta doar 2% din volumul vinzarilor inregistrate in Japonia.

cote de piata japonia dslr
cota de piata – aparate foto dslr

Nici la categoria obiective pentru aparate foto situatia nu este foarte diferita, in sensul, ca locul intai revine Canon cu 21.2%, locul doi este ocupat de Nikon cu 15.2%, iar locul trei este adjudecat de Sigma cu 13.3% din volumul vinzarilor. Probabil noua gama ART, care tocmai a primit un nou membru, a ajutat compania Sigma sa ajunga pe locul trei, la o distanta relativ mica fata de Nikon.

lenses bcn award
obiective pentru aparate foto

Dar Sony reuseste sa ocupe primul loc la categoria aparatelor de fotografiat mirrorless, cu un procent de 34.3 din volumul vinzarilor; reusind sa depaseasca Olympus, care a ocupat locul I timp de trei ani.

street delivery bucuresti 2014
cu sony a6000 la street delivery

Pe locul doi se afla Olympus cu 22.3%, iar locul trei revine firmei Panasonic cu 11.9% din volumul vinzarilor. Se pare ca mirrorless-urile lansate de Sony in ultimii doi ani i-a ajutat sa ajung in topul clasamentului la aparate foto mirroless, unde Canon si Nikon lipsesc.

La categoria aparate de fotografiat compacte, din nou primele doua locuri sunt ocupate de Canon cu 28.7% si Nikon cu 15.3%. Locul trei revine firmei Casio cu 15.2%.

bcn award lens
compacte

Comunicatul de presa cu toate rezultatele (in limba japoneza) poate fi studiat aici, iar o varianta in engleza, tradusa de Google, este aici

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.