Bundaberg Sarsaparilla

Am mai “descoperit” o bautura racoritoare: Bundaberg Sarsaparilla.

Bundaberg Sarsaparilla
Bundaberg Sarsaparilla

Am aflat ca sarsaparilla este o planta originara din America Centrala, cunoscuta de mult timp localnicilor ca avand proprietati medicinale. Bautura racoritoare ce are la baza sarsaparilla a aparut in USA, in secolul XIX. In prezent, bautura este asociata unui tip de bere destul putin cunoscut in Romania, asa numita “root beer”.

drmax.ro/

Este vorba de o serie bauturi carbogazoase racoritoare, numite beri, dar in general nu au alcool, obtinute din extract de radacini, ramuri și scoarta de diferite tipuri de arbori, fermentate apoi cu zahar si drojdie. In generat diferitele tipuri de astfel de beri pot oferi tente de vanilie, rădăcină de lemn dulce, sarsaparilla , sassafras (dafin american), nucsoara, anason sau diferite alte mirodenii.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Iar de curand am descoperit ca ca australienii de la Bundaberg au in portofoliul lor si o bautura pe baza de sarsaparilla.Ei afirma ca retelele lor contin ingrediente naturale. Astfel ca este foarte posibil ca bautura din sticla sa contina si ghimbir, radacina de sarsaparilla, vanilie si radacina de lemn dulce.

Bundaberg Sarsaparilla este, mentolata; aduce cumva aminte de gust de sirop medical, dar este interesanta si merita sa incercati macar o data!

fotostefan

One thought on “Bundaberg Sarsaparilla”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.