Canon 1Dx Mark III – senzor nou si inregistrare video 5.5K RAW

Canon 1Dx Mark III a fost anunțat oficial la CES 2020 și va fi disponibil până în Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

Canon 1Dx Mark III aparat foto performant senzor full frame
Canon 1Dx Mark III

Având performanţe îmbunătăţite în ceea ce priveşte urmărirea AF, calitatea imaginii şi funcţiile de comunicare, modelul reprezintă vârful de gamă al seriei Canon EOS-1.

Modelul EOS-1D X Mark III a fost dezvoltat pe baza feedback-ului primit din partea comunităţii de fotografi care folosesc modelele EOS-1D X şi EOS-1D X Mark II, inclusiv Ambasadori Canon renumiţi.

Creat pornind de la montura Canon EF şi având mai multe obiective AF decât oricare alt echipament (conform producătorului nipon), modelul EOS-1D X Mark III este dotat cu un nou sistem şi senzor AF.

Datorită noului procesor DIGIC X dezvoltat de Canon, senzorului full-frame de 20,1 megapixeli, a sistemului de oglinzi şi obturatorului, modelul EOS-1D X Mark III este extrem de competitiv, atingând viteze de până la 16 cps.

Senzorul CMOS full-frame, de 20,1 megapixeli (5472×3648) oferă cel mai mare interval ISO disponibil vreodată într-un aparat foto Canon. Cu setările extinse pentru sensibilitatea ISO de la ISO 50 la ISO 819.200, EOS-1D X Mark III le oferă fotografilor profesionişti flexibilitatea de a fotografia în condiţii variate.

senzor full frame aparat foto Canon 1Dx Mark III
senzor full frame Canon EOS-1D X Mark III

Sistemul de autofocus oferă prin vizor 191 de puncte de focus dintre care 155 sunt în cruce. Detectorii de AF sunt dispuși pe lateralele senzorului, pentru o performanță sporită a preciziei când vine vorba de subiecte cu constrast slab. Sistemul de focus Dual Pixel AF are 525 de zone de autofocus care acoperă senzorul în proporție de 100% pe verticală și 90% pe orizontală în live-view.

f64.ro

EOS-1D X Mark III este primul aparat foto de pe piaţă care foloseşte un nou High Detail Low-Pass Filter ce distribuie punctul de lumină peste un număr mai mare de puncte pentru a obţine imagini mai clare, cu rezoluţie mai bună, totodată evitând efectul de moiré. De asemenea, accesta este primul model EOS compatibil cu HEIF (High Efficiency Image File Format). Acest format de generaţie viitoare, bazat pe codecul HEVC, permite salvarea imaginilor cu date pe 10 biţi într-un fişier cu dimensiunea echivalentă unui fişier JPEG, fără a fi afectat de artefactele care apar în urma comprimării. Aparatul foto foloseşte şi cardurile de memorie CFexpress, de generaţie viitoare, care oferă o viteză de scriere de trei ori mai mare decât viteza celor mai rapide carduri CFast, facilitând astfel fotografierea în rafală a peste 1000 de imagini în format raw.

carduri memorie aparat foto dslr Canon EOS-1D X Mark III
slot card memorie – Canon EOS-1D X Mark III

Esenţial pentru fotografierea evenimentelor sportive majore şi a animalelor în sălbăticie, vizorul optic oferă fotografilor o conectare mai bună cu subiectul, având vizibilitate clară, fără întârzieri. În modul Live View, modelul poate fotografia la 20cps, cu obturatorul mecanic sau electronic cu full AF, extinzând posibilităţile creative.

Canon EOS-1D X Mark III – materiale video de înaltă calitate

Datorită noului senzor şi noului său procesor, EOS-1D X Mark III este acum şi cel mai avansat produs Canon cu obiective interschimbabile din afara gamei Cinema EOS pentru realizarea de materiale video, asigurând filmare 4K Full Frame şi înregistrare internă în format RAW pe 12 biţi. Acesta este primul echipament Canon nededicat cineaştilor care beneficiază de înregistrare în format RAW, oferind o gamă extinsă de culori şi tonuri care pot fi extrase în postproducţie, pentru a obţine imagini de cea mai înaltă calitate.

În plus, modelul oferă înregistrare internă video în format RAW 5,5K (5472×2886) pe 12 biţi, fiind primul aparat foto Canon dintr-o serie care nu se adresează cineaştilor, care este dotat cu o astfel de funcţie ce le permite fotografilor profesionişti să realizeze filmări şi fotografii de o calitate înaltă.

Citește și: PhotoTracker Lite – aplicatie pentru a verifica cine foloseste fotografiile postate online

De asemenea, modelul poate înregistra folosind Canon Log Gamma, înregistrat sub forma unui fişier HEVC/H.265 pe 10 biţi, oferindu-le utilizatorilor profesionişti numeroase posibilităţi de editare şi de creativitate nelimitată. Pentru cei care au nevoie de viteză, EOS-1D X Mark III poate înregistra în format MP4, pentru transmiterea rapidă a fişierelor.
În plus, este primul model din seria EOS-1 dotat cu Move Digital IS, asigurând o stabilizare în 5 axe pentru a face faţă mişcărilor cât mai variate – o funcţie întâlnită doar la echipamentele Canon high-end de cinema, precum EOS C500 Mark II.

Folosind modelul EOS-1D X Mark III, Dual Pixel CMOS AF poate fi realizată în format 4K şi RAW[ii], iar în combinaţie cu Movie Digital IS, utilizatorii profesionişti pot avea siguranţa că filmările lor vor beneficia de focalizare precisă şi vor avea o imagine stabilizată, indiferent de condiţii sau mediul de filmare – ideal pentru filmările spontane.

conexiuni aparat foto Canon 1Dx Mark III
Canon 1Dx Mark III – conexiuni

Canon EOS-1D X Mark III este primul model din seria EOS-1 care beneficiază de Wi-Fi şi Bluetooth încorporate. Wi-Fi poate fi folosit pentru FTP sau pentru conectare prin EOS Utility, dar şi pentru conectare la un telefon inteligent. Conectivitatea prin Bluetoorh foloseşte protocolul Bluetooth Low Energy, asigurând conectarea constantă la un dispozitiv inteligent cu consum minim al bateriei – ideal pentru zilele în care echipamentul este utilizat intensiv.

Cu ajutorul GPS-ului inclus, utilizatorii profesionişti pot salva date referitoare la locaţie aferente imaginilor (geotagging), util mai ales pentru fotografii sportivi care au nevoie să călătorească şi pentru fotografii de natură.

ishoot.ro

Carcasa noului EOS 1DX Mark III este realizată din aliaj de magneziu asigură durabilitatea caracteristică echipamentelor din gama Canon EOS-1 – rezistenţă în condiţii atmosferice extreme şi impermeabilitate excepţională.
De asemenea, EOS-1D X Mark III facilitează fotografierea în întuneric sau în condiţii de luminozitate redusă datorită butoanelor sale luminate – o funcţie adăugată în urma feedback-ului obţinut de la utilizatorii profesionişti. Anumite butoane ale aparatului foto se luminează atunci când apăsaţi butonul pentru afişaj, astfel încât să puteţi identifica mult mai uşor celelalte butoane şi să vă puteţi bucura de posibilităţi de fotografiere nelimitate.

Citește și: Fotoplimbare in Delta Vacaresti – Fotografii cu Canon EOS R

De asemenea, modelul este dotat şi cu un buton suplimentar de control pentru selectarea punctelor AF, încorporat în butonul AF-ON, care permite fotografilor să schimbe punctele AF din mers pentru a obţine cea mai bună compoziţie şi pentru a-şi simplifica şi mai mult munca.
Utilizatorii profesionişti se pot bucura acum şi de o durată de viaţă îmbunătăţită a bateriei – folosind acelaşi model LP-E19 – ceea ce le va permite să realizeze 2850 de fotografii per încărcare, reducând astfel pericolul de a rata fotografia perfectă atunci când schimbă bateria.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Noul DSLR Canon EOS-1D X Mark III va fi disponibil din luna Februarie 2020 la un preț de aproximativ 7.600 Euro.
Echipamentele Canon sunt disonibile în România la F64 ( verifică oferta ) – Photosetup ( verifică oferta ) – și eMAG ( verifică oferta ).

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

[ii] Dual Pixel CMOS AF nu este posibilă la 50/60p, cu excepţia formatului 4K decupat

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.