Nikon Coolpix P950 – zoom optic 83x, RAW si video 4K

Nikon Coolpix P950 este noul aparat foto bridge dotat cu zoom optic 83x, capabil să filmeze la rezoluție 4K sau să folosească formatul RAW.

Nikon Coolpix P950 aparat foto super zoom optic
Nikon Coolpix P950

Nikon Coolpix P950 va înlocui modelul Coolpix P900 lansat în 2015.

Aparatul foto COOLPIX P950 este însoțitorul potrivit pentru fotografii care doresc să fotografieze păsări sau natură sălbatică ori pentru cei pasionați de avioane.
Zoomul optic de 83x oferă un interval de distanțe focale de 24-2000 mm¹, în timp ce funcția Dynamic Fine Zoom de 166x extinde pe cale electronică limita superioară până la remarcabilul echivalent de 4000 mm².

poza aparat foto super zoom Nikon Coolpix P950
zoom optic 83x

Iar dacă zoom-ul optic 83x nu este suficient verificați Nikon Coolpix P1000 cu zoom optic 125x. Ca fapt divers am avut ocazia să văd într-un magazin modelul P1000 și m-a surpins faptul că este uriaș! Am bănuit că un aparat foto bridge (definiție) cu așa superzoom are dimensiuni respectabile, dar nu mă așteptam la ”agabaritic”! Probabil același lucur va fi valabil și pentru noul model P950.
Dacă doriți un aparat foto de buzunar dar cu zoom mai puternic vă recomand să verificați Nikon COOLPIX A1000 sau Sony HX99 sau Panasonic Lumix TZ95

blit aparat foto bridge Nikon P950
blit aparat foto bridge Nikon P950

Sistemul VR (reducere a vibrațiilor) optic cu dublă detecție de la Nikon vă permite să fotografiați cu timpi de expunere cu până la cinci trepte mai lungi decât fără VR.³ Setarea funcției VR la valoarea Activă oferă o imagine mai stabilă în vizor și pe monitor, fiind o alegere ideală când sunteți în mișcare.

ishoot.ro

Controlul de zoom lateral vă permite să extindeți obiectivul cu degetul mare. O simplă apăsare a butonului de zoom cu revenire rapidă retrage obiectivul la un unghi mai larg, util atunci când doriți să fotografiați subiectele care au ieșit din cadru.

butoane aparat foto nikon p950
butoane Nikon P950

În plus pentru a vă ușura operația de încadrare a subiectului puteți cumpăra vizorul cu punct iluminat DF-M1 de la Nikon. Acest Nikon DF-M1 este un dispozitiv optic pliabil care vă ajută să urmăriți chiar și păsările în zbor rapid și să le mențineți în centrul cadrului.

Senzorul CMOS de 16MP 1 / 2.3″ dispune de un design retroiluminat care contribuie la un grad ridicat de claritate și zgomot redus pentru a se potrivi mai bine când se lucrează la sensibilități ridicate și în condiții dificile de iluminare. Senzorul permite și înregistrarea video UHD 4K la până la 30 fps, video Full HD la până la 60 fps, și înregistrare în timp-time-lapse și creare de filme.

Ieșirea HDMI vă permite să redați materialele video pe un monitor extern în timpul înregistrării. O mufă de microfon încorporată vă permite să utilizați un microfon extern, pentru un sunet mai bun. În Mod film manual, puteți să reglați principalele setări de expunere în timp ce filmați, caracteristică utilă în condiții de lumină schimbătoare.

aparat foto bridge Nikon Coolpix P950
aparat foto bridge – Nikon P950

Fișierele de filme individuale nu pot să depășească durata de 29 de minute, chiar dacă pe cardul de memorie există spațiu suficient pentru înregistrări mai lungi. Dimensiunea maximă a unui fișier de film este de 4 GB. Dacă un fișier depășește 4 GB chiar și atunci când înregistrați mai puțin de 29 de minute, acesta este împărțit în mai multe fișiere și nu poate fi redat continuu. Dacă temperatura aparatului foto crește, înregistrarea se poate opri înainte de atingerea timpului de înregistrare maxim.

Citește și: 10 aparate foto pentru calatorii

COOLPIX P950 acceptă captarea imaginilor RAW (NRW), permițându-vă să salvați și să exportați fișiere de imagine necomprimate în programul pe care îl utilizați pentru procesare/editare (recomandări programe gratuite editare foto).

Nikon Coolpix P950 dispune de un vizor electronic OLED, de 1 cm, cu 2.359.000 puncte. Un senzor de ochi comută automat de la fotografierea prin monitor la fotografierea prin vizor, imediat ce ridicați aparatul foto spre față.

poza lcd mobil aparat foto nikon 950
lcd tactil si mobil – Nikon P950

Ecranul LCD tactil de 8,1 cm, cu 921.000 puncte, poate fi înclinat și răsucit aproape în orice direcție. Este ușor să încadrați imaginile atunci când fotografiați ținând aparatul foto ridicat sau coborât.

Nikon COOLPIX P950 – carcateristici principale:

• Capacitate rafală Până la 7 fps la 16 MP pentru până la 10 Expuneri
• Aplicația SnapBridge pentru iOS și Android permite realizarea unei conexiuni active permanente între COOLPIX P950 și dispozitive inteligente
• Înregistrați film stereo 4K/UHD la 30p sau imagini video Full HD (1080p) la cadențe de cadre de până la 60p
• Monitor LCD touchscreen de 8,1 cm, cu 921.000 puncte care poate fi înclinat și răsucit aproape în orice direcție
• Vizor OLED cu 2.359.000 puncte
• Zoom optic 83x (interval de distanțe focale de 24-2000 mm)
• Distanță minimă de focalizare 5m în mod telefoto și 50cm în mod wide
• Filet filtru 67mm
• Bliț integrat
• Autonomie Aprox. 290 de fotografii când se utilizeaza acumulatorul EN-EL20a
• Dimensiuni 140.2 x 109.6 x 149.8 mm
• Greutate 1005g

Noul Nikon COOLPIX P950 are un preț de 4.300 lei. Pentru preț actualizat sau promoții verificați la f64 sau emag

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Modelul Nikon COOLPIX P900 costă acum 2.499 lei (redus de la 2.800 lei) aici

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

¹ Echivalent 35 mm.
² Magnificarea prin intermediul funcției Dynamic Fine Zoom este calculată de la poziția cu unghi larg maxim a zoomului optic.
³ Conform standardelor CIPA.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.