Ce este un aparat foto bridge?

Probabil ati auzit de aparatele foto bridge si v-ati intrebat “Ce este un aparat foto foto bridge ?”.Ei bine aparatele foto de tip bridge sunt aparate intermediare camerelor foto compacte si camerelor DSLR (Digital Single-Lens Reflex).

camere foto bridge
aparate foto bridge

De la o camera foto de tip bridge puteti obtine o calitate foto mai buna decit la un aparat foto compact. Avand corpul mai mare, camerele foto bridge au integrat un senzor mai mare de imagine si de multe ori tip CMOS precum al DSLR-urilor.

Majoritatea aparatelor foto bridge au un zoom optic care de multe ori nu scade sub 10X ajungand la zoom 24x la Panasonic FZ200 sau la 30x la Fuji Finepix HS 25EXR la 42x la Nikon P520 (prezentat de mine aici) sau chiar 50X la Canon SX50 IS sau la Sony HX300.

Majoritatea includ setari manuale pentru a controla in totalitate modul de fotografiere, iar unele modele salveaza imaginile si in format RAW (de exemplu la Canon SX50 IS sau Panasonic FZ200).

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Caror persoane le sunt destinate aparatele bridge:
– celor care nu doresc sa care dupa ei in calatorii o trusa foto volumionoasa si grea;
– persoanele care vor sa aiba calitatea oferita apropiata de DSLR-uri dar totusi nu au un buget asa mare.

Fuji Finepix HS 25EXR:

fuji hs25exr
fuji hs25exr -wide

Fuji Finepix HS 25EXR – zoom 30x:

fuji hs25exr zoom 30x
fuji hs25exr zoom 30x

Avantajele aparatelor foto bridge:

– Versatilitate intr-o singura camera: cu un obiectiv super-zoom, cu posibilitatea de a focaliza pana la distante foarte apropiate, uneori doar la 1 cm in fata lentilei frontale, cu blitz incorporat suficient de puternic pentru interioare (iar unele modele au si patina pentru blitz extern); astfel un bridge acopera majoritatea nevoilor fotografice ale unui pasionat de fotografie.
– Deoarece nu au oglinda si nici obturator mecanic, declansarea este silentioasa; multe modele dispun de inel pentru zoom, complet silentios, asa incat fotograful poate face mai multe cadre fara sa deranjeze persoanele din jur.
– Modelele actuale de camere foto digitale bridge sunt usoare si suficient de compacte, astfel incit pot insoti fotograful adapostite intr-o geanta sau rucsac, fara a necesita eforturi fizice deosebite.
– Camerele foto digitale bridge dispun de vizor, in care, pe langa imagine, pot fi afisati, optional, o serie de parametrii de expunere, histograma, scena presetata, numarul estimat de cadre libere pe card, etc.
– Majoritate camerelor foto digitale bridge, pe langa vizor, permit incadrarea pe ecanul LCD principal in modul Live view, iar la multe modele acest ecran este rotativ, astfel ca puteti realiza cu usurinta fotografii din orice unghi inclusiv autoportrete.

Dezavantajele aparatelor foto bridge:

-Calitatea imaginii este buna, dar nu excelenta.Calitatea nesatisfacatoare este evidenta daca se doresc printuri mari sau cand se fotografiaza in conditii dificile de iluminare. Totusi, in contitii de iluminare bune, imaginile obtinute permit obtinerea de printuri in format A4, de calitate foarte buna, aproape identica cu cele realizate de D-SLR-uri.
– Obiectivele zoom au distanta minima focala in jur de 24 – 28 mm (echivalent 135), ceea ce este, uneori, insuficient.
– Dimensiunile mai reduse ale corpului nu permit amplasarea de prea multe butoane cu functii dedicate; pentru utilizarea unei anumite setari uneori este nevoie de a defila prin mai multe meniuri; pe de alta parte, butoanele existente sunt mici si deci mai anevoios de actionat.
– Utilizarea ecranului LCD ridica unele probleme de vizibilitate cand se fotografiaza in exterior, in plin soare.
– Vizor electronic poate parea cam intunecos, iar la unele modele bridge, mai ieftine, lipseste.
– Intarzierea la declansare, in principal produsa de autofocalizarea lenta.
– Unele camere Bridge de top costa mai mult decat un DSLR doar pentru ca sunt mai compacte si au alte mici avantaje software, hardware.
– Nu sunt suficient de mici ca sa incapa in buzunar ca si o camera foto compacta.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

f64.ro

9 thoughts on “Ce este un aparat foto bridge?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.