Canon Digital Photo Professional versus Luminance HDR

Cind am fost la Predeal vremea nu era chiar potrivita pentru fotografie, dar totusi am incercat sa fac citeva poze folosind tehnica HDR, iar pentru prelucrarea pozelor initial am folosit soft-ul Luminance HDR, dar dupa citeva zile am aflat ca si ultima versiune a soft-ului Digital Photo Professional realizat de Canon are optiunea de a realiza imagini HDR.

Biserica “Sfintii imparati Constantin si Elena” – Canon Digital Photo Professional (DPP) 3.11.31:

Biserica 'Sfintii imparati Constantin si Elena'
HDR DPP

Si daca tot am folosit aparatul digital Canon PowerShot S90 m-am gandit sa fac un mic test intre cele doua programe. Rezultatul il vedeti mai jos ( faceti click de doua ori pe imagine pentru a vedea pozele la rezolutie mai mare):

Luminance HDR:

biserica predeal
Luminance HDR

Statuia din fata garii Predeal, inchinata eroilor din cel de-al doilea Razboi Mondial care au pazit granita – Canon Digital Photo Professional:

Statuie inchinata eroilor din cel de-al doilea Razboi Mondial care au pazit granita predeal
Digital Photo Professional HDR

Luminance HDR:

Luminance HDR Statuie din Gara Predeal
Luminance HDR

Peisaj vazut din Predeal – Canon Digital Photo Professional:

Canon Digital Photo Professional hdr predeal
Canon Digital Photo Professional HDR

Luminance HDR:

Luminance HDR predeal
Luminance HDR

Ambele programe HDR sunt gratuite.

Luminance HDR este in avantaj, fiind un program specializat in obtinerea imaginilor HDR, ofera mai multe optiuni de control. Punctele slabe ale acestui program este interfata (mai putin intuitiva) si viteza de lucru. Eu am lasat trepiedul acasa si nici nu am avut pe ce sa sprijin aparatul asa ca a trebuit sa folosesc optiunea de Autoalign images, iar aceasta prelungeste destul de mult durata de prelucrare.
Puteti descarca Luminance HDR de pe site-ul oficial: qtpfsgui.sourceforge.net/

cel.ro

Canon Digital Photo Professional fiind un program pentru conversia fisierelor RAW in JPEG nu ofera la fel de multe posibilitati de prelucrare ca si Luminance HDR. Avantajul Digital Photo Professional (DPP) este interfata intuitiva si viteza de lucru. Eu sper ca in viitor si DPP sa ofere cel putin la fel de multe optiuni de prelucrare a imaginilor HDR ca si Luminance HDR.

DPP 3.11.31 poate fi descarcat de aici, dar pentru a folosii ultima versiune a programului de prelucrare DPP, trebuie sa aveti deja instalata o versiune mai veche, ce se gaseste pe cd-ul primit odata cu aparatul foto Canon.
Puteti invata mai multe despre Canon Digital Photo Professional 3.11.31 urmarint tutorialele video in limba engleza de pe site-ul www.learn.usa.canon.com

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Canon Digital Photo Professional versus Luminance HDR”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.