Canon EOS-M

Zvonul s-a adeverit! Canon a anuntat primul lor model hybrid: Canon EOS-M.

mirroless camera
Canon EOS M

Noul model utilizeaza un senzor APS-C de 22,3 x 14,9 mm, de 18,9 MPx (5.184 x 3.456 pixeli), de tip CMOS, coordonat de un procesor Digic 5, care permite un interval se sensibilitate intre 100 si 12.800 ISO.

Autofocalizarea este posibila atat prin detectia contrastului de faza cat si prin detectia contrastului pe senzor, prin analiza a 31 puncte AF sau prin recunoasterea fetelor umane in cadru, continuu sau la apasarea declansatorului. Autofocalizarea utilizeaza ambele sisteme daca subiectul este situat aproape de centrul imaginii: detectia contrastului de faza determina sensul si amploarea modificarii planului de focalizare, iar detectia contrastului de senzor realizeaza ajustari fine inainte de declansare. Focalizarea poate fi ajustata si manual.

mirroless digital camera
Canon EOS M

Canon EOS-M poate functiona in modurile P, A, S, M, iAuto, Creative Auto, scene presetate, filtre creative sau HDR. Utilizatorul dispune de trei celule de memorie pentru stocarea setarilor personalizate (contrast, saturatie, filtre etc).
Camera nu dispune de bltiz, ci doar de o patina pentru blitzuri E-TTL II.
Camera nu dispune de vizor, vizarea si incadrarea se realizeaza pe ecranul LCD, multitouch, de 3 inch, cu 1,04 milioane de puncte, fix.

Canon a fost nevoit sa introduca o noua montura: EOS M. Canon a anuntat doua obiective pentru aceasta montura si un adaptor EOS M – EOS EF/EF-S care permite utilizarea intregii game de obiective EF/EF-S si exploatarea intregii game de automatizati (autofocalizare, autoexpunere, stabilizare optica a imaginii).

Cei de la Digital camera world au realizat un scurt video de prezentare:

Canon EOS-M va fi disponibil din octombrie a.c., in diverse combinatii cu obiective, la preturi incepind cu 800 USD.
Alte informatii pe site-ul oficial: www.usa.canon.com

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.