Care dintre variatele carti Usborne sunt potrivite pentru cei mici

Intrebarea care le framanta pe multe mamici este: “Cand sa dea prima carte copilului?” Raspunsul este simplu: “Exista carti pentru orice varsta, asa ca o poti face liber incepand cu varsta de 6 luni” (cand copilul poate sta in sezut).

carti copii 6 luni copil mic
carti copii mici

Intr-adevar, poti incepe sa il familiarizezi pe micut cu lumea lecturii de la o varsta frageda, astfel vei evolua treptat sper o dragoste de lectura pe toata viata.
Din fericire, astazi poti gasi carti precum cele de la Usborne care vor fi perfecte pentru copii de orice varsta, chiar si pentru cei mici de tot.

De ce e bine sa oferi carti copiilor de la varsta de 6 luni
Inainte de sase luni, bebelusul nu are de fapt autonomia necesara pentru a interactiona cu o carte: nu sta pe fundulet, nu tine bine capul, etc. Cu toate acestea, el poate incepe sa descopere lectura si cartea prin intermediul adultului. Dupa sase luni, bebelusul incepe sa interactioneze cu cartea, deoarece poate interactiona cu orice alt obiect. Cu ajutorul adultului, el descopera ca fiecare pagina este noua, diferita si magica. Dand glas celor vazute in carti, copiii afla cuvinte noi si interesante, care probabil nu fac parte din vocabularul utilizat in mod obisnuit de parinti.
Pentru a-l atrage pe cel mic, alege carti Usborne cu ilustratii si cu expresii comune, pe care copilul va incepe sa le recunoasca si sa le indrageasca.

Ce se intampla dupa varsta de un an
Cel putin pana la un an, este indicat sa alegi carti sigure cu colturi rotungite, rezistente, netoxice, cu pagini groase. Cartile de la Usborne se pot incadra cu usurinta in aceasta descriere. Aceste carti trebuie sa fie colorate, sa aiba o aderenta vizuala puternica si cu imagini cat mai plauzibile: in acest fel copilul gaseste realitatea in carte si o recunoaste.

Obiectele, personajele si „povestile” trebuie sa fie familiare si cotidiene, pentru ca este potrivit ca copilul sa recunoasca ceea ce vede. Nu trebuie sa fie prea voluminoase. Textele trebuie sa functioneze armonios cu imaginile, trebuie sa fie ritmice si muzicale, cu rime ce sunt atat de populare in primii doi ani de viata.
Obinuindu-i pe cei mici cu cartile inca de la primele luni de viata va insemna ca, mai tarziu, vom avea un cititor pasionat care va fi dornic sa petreaca cat mai mult timp cititnd carti de calitate.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.