Competitie internationala de Bike Polo la Street Delivery – Bucuresti

La ultima editie a Street Delivery, desfasurata in Bucuresti in perioada 12 -14 iunie 2015, am “descoperit” si un sport interesant si probabil mai putin cunoscut la noi: bike polo.

polo pe bicicleta la Street Delivery
Bike Polo la Street Delivery

Din cite am inteles acest bike polo este un sport destul de “tinar”; a luat fiinta prin anul 2000 in orasul Seattle, din Statele Unite ale Americii, iar in Europa a ajuns prin anul 2004, iar in 2009 a avut loc deja primul turneu european cu 40 de echipe, gazduit de Londra (Marea Britanie).

Comunitatea Bike Polo Bucharest a fost fondata in anul 2013, cind a avut loc primul meci in parcarea din zona Universitate, echipamentul fiind improvizat.

polo pe bicicleta
bike polo

Acesta prima competitie internationala de bike polo din Bucuresti nu era trecuta in programul oficial al Street Delivery, dar mi-am adus ca si la editiile anterioare au fost citeva activitatii organizate in piata George Enescu si astfel am vazut citeva “meciuri” interesante de bike polo.

polo pe bicicleta
polo pe bicicleta

Un fragment video (filmat cu Nikon P7800 – review poate fi citit Review Nikon P7800)

Anul acesta nu am stat prea mult la Street Delivery, pe str. Arthur Verona, astfel nici poze nu am prea multe. Motivul principal pentru care am stat putin timp pe acolo, este impresia ca ultima editie Street Delivery a semanat mai mult cu un festival al berii si cafenelelor; portiuni vaste din strada Arthur Verona erau ocupate cu terase cu bere si cafenele, mult mai intinse decit standurile participantilor, care ar trebui sa fie de fapt atractia principala a evenimentului. Si asta in ciuda faptului ca organizatorii Street Delivery au avut o idee buna de a premia 10 proiecte care sa duca la reducerea poluarii din oras.
Mi-a placut acel copac alb, care pare sa “rodeasca” panouri solare, sugerind astfel dezvolatrea tehnologiilor bazate pe energie regenerabila, nepoluanta, precum energia solara.

copac solar bucuresti
copac solar

Alte poze de la prima editie a concursului de Bike Polo, dar si de la Street Delivery 2015, pot fi vazute pe Galeria Foto

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.