Alain Schroeder este castigatorul ColorPro Photo Award 2021

Au fost anunțați fotografii premiați la concursul ColorPro Award organizat de ViewSonic. Astfel locul I a revenit fotografului belgian Alain Schroeder, pentru imaginea ”DEAD GOAT POLO”.

poza alb negru cai calareti traditii sport rusia
DEAD GOAT POLO by Alain Schroeder – ColorPro Photo Award 2021

Fotografia lui Alain Schroeder ne prezintă o scenă din satul Uzgen, regiunea Osh, unde peste 170 de cai (în această imagine) și bărbați purtând clasica pălărie sovietică de tanc sau o pălărie de tebetei din Kârgâz, se împing unii pe alții cu dexteritate și rezistență într-o luptă fără teamă în timp ce luptă pentru posesia unui taur tânăr de 60 kg.

Itin Bietov Jildizbek, un bogat localnic, a organizat un joc masiv de Alaman-Ulak pentru a sărbători împlinirea a 13 ani a fiului său, Cherniaz. Mii de călăreți au venit să concureze pentru premiile pe care le oferă pe parcursul zilei; 10 cai, 10 iaci, 10 cămile și marele premiu al jocului final, o mașină marca Lada. Încercarea de a-ți depăși adversarii cu o capră fără cap înțepenită între picior și cal ar putea să nu fie ideea ta de joc distractiv, dar în Kârgâzstan, Kok Boru este sportul național. Dead Goat Polo, așa cum îl numesc unii, arată mai mult ca rugby-ul pe cai.

În general, împărțiți în două echipe de cinci (și sute sau mai multe într-o variantă de stil liber numită Alaman-Ulak), bărbați neînfricați care se întrec cu cai de la un capăt la altul al terenului urmăresc călărețul cu capra încercând să-l împiedice să marcheze un punct prin ridicarea corpului de 20 kg în tai kazan (țintă) la fiecare capăt. Doar armăsarii sunt folosiți în acest joc, deoarece sunt în mod natural antisociali și dornici să lupte împotriva rivalilor. Jucătorii își antrenează caii să-și muște alți cai din herghelie, în timp ce ei înșiși se luptă pentru a smulge capra și galopează spre poartă, lovindu-se de cauciucurile care înconjoară movila înaltă de un metru.

Echipele profesioniste joacă turnee care culminează cu campionatele naționale care au loc în timpul festivităților din jurul Nowruz pe 21 martie, când națiunea kârgâză sărbătorește începutul primăverii.
În 2020, pandemia de coronavirus a oprit mari adunări publice, dar jocuri neoficiale continuă să fie organizate în multe sate. Jucătorii împart costul caprei sau cetățenii mai înstăriți sponsorizează jocurile cu premii pentru a sărbători evenimentele vieții, pentru a inspira norocul sau pur și simplu pentru distracție, iar echipa câștigătoare ia mereu acasă capra pentru o sărbătoare după joc.
Originile acestui joc legendar se află undeva între nomazii care vânează sau își apără efectivele împotriva lupilor prădători, până la bărbați și cai care își perfecționează abilitățile de luptă.

Citește și: 5 monitoare pentru editare foto-video. Recomandari alegere monitor profesional

Băieții de la 4 – 5 ani învață să se joace pe măgari și în loc de capră, aruncă în jur o pernă mult mai ușoară din piele de capră umplută cu fân. Noua generație este fericită să continue acest joc dificil.

Pentru locul I premiul a constat în: un monitor ColorPro VP2776, un Monogram Master Console, 12-Month Shoot The Frame Premium Membership ($135 value), $3000 cash from ViewSonic și o licență Capture One. Suma totală pentru locul I ColorPro Award 2021 a fost în jur de USD $5,600.

sportmaniac.ro

Alain Schroeder a mai fost premiat la concursul Emerging Talent Award organizat de The Independent Photographer 2018 și la Earth.Org Photography Competition 2021

Locul II a revenit lui Zay Yar Lin din Myanmar pentru fotografia ”Colors of Life”. În timp ce navighează pe mare, un marinar spală puntea roșie a unei nave, iar în dreapta se vede Oceanul Atlantic.

poza color marinar spala puntea vapor oceanul atlantic
Colors of Life by Zay Yar Lin, Myanmar

Pentru locul II premiul a constat în $3,000 compuși din: un monitor ColorPro VP2776, o consolă Monogram Studio, 12-Month Shoot The Frame Premium Membership ($135 value), $1000 cash from ViewSonic și o licență Capture One.

Locul III a fost ocupat de Alexandr Isakov, din Federația Rusă, pentru fotografia ”Altai’s spirit”.

poza om pusca caine rusia salbaticie
ALTAI’S SPIRIT by Alexandr Isakov

Această fotografie a fost făcută în teritoriul Altai, lângă Kyrsay, în sudul lacului Teletskoye. Nu există electricitate în aceste locuri, doar generatoare, care funcționează cu motorină și permit să vă reîncărcați telefonul și camera pentru câteva ore pe zi. La cea mai apropiată civilizație se poate ajunge doar cu mașinile numite „Shishiga”. Localnicii sunt angajați în vânătoare și pescuit, datorită cărora supraviețuiesc în aceste condiții grele.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Pentru locul III premiul a fost în valoare de USD $2,000: un monitor ColorPro VP2776, o consolă Monogram Studio, 12-Month Shoot The Frame Premium Membership ($135 value), $500 cash from ViewSonic și o licență Capture One.

ColorPro Award a avut ca tema New Adventure iar celelalte imagini pot fi văzute pe acest site

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Alain Schroeder este castigatorul ColorPro Photo Award 2021”

  1. Premiul trei e preferatul meu. Jocul barbar imortalizat în fotografia laureată cu premiul cel mare nu-i pe gustul meu. Dar mulțumim pentru info. Am mai aflat una-alta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.