De 1 mai si fluturi si-au luat vacanta

Anul acesta, de 1 mai am fost la expoziţia de fluturi exotici “Paradisul Fluturilor” din pavilionul Pădurea Tropicală, aflat la Grădina Botanică din Bucureşti.

EXPOZIŢIE DE FLUTURI EXOTICI VII ÎN CLIMAT TROPICAL
expozitia Paradisul Fluturilor

Doar că eu nu am ştiut că fluturii exotici zboară doar dacă este cald!Şi cum în acel pavilion (care de fapt este o seră) nu prea era cald la ora la care am ajuns eu acolo, fluturii erau şi ei într-o mică vacanţă, odihnindu-se pe frunzele plantelor din seră!

Altă surpriză a fost coloritul fluturilor din expoziţie, adică eu mă aşteptam să văd nişte fluturi viu coloraţi, dar de fapt aveau culori de camuflaj! De exemplu în imaginea de mai jos, câţi fluturi vedeţi? Puteţi răspunde la Comentarii 🙂

fluture colorit camuflaj
camuflaj

Oricum învârtindu-mă de mai multe ori prin seră, noroc că pavilionul Pădurea Tropicală este mic, am reuşit să fotografiez câţiva fluturi.

expozitie fluturi exotici gradina botanica bucuresti 2014
expozitie fluturi exotici gradina botanica bucuresti 2014
fluture tropical gradina botanica bucuresti
la gradina botanica bucuresti
expozitie de fluturi exotici
fluture

Biletul de intrare la expoziţia de fluturi exotici “Paradisul Fluturilor” costă 5 lei, dar mai întâi trebuie sa plătiţi biletul de intrare la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză”, adică alţi 5 lei sau redus 2 lei.

fluture frunza sera gradina botanica
in pavilionul padurea tropicala
fluture sera pavilion gradina botanica
odihna

geam sera gradina botanica bucuresti
la geam

Programul de vizitare al expoziţiei de fluturi exotici este de marţi pană duminică inclusiv, între orele 10:00 si 17:00 (ultimul vizitator), expoziţia fiind închisă în zilele de luni şi poate fi vizitată până pe 18 mai 2014.

1 mai gradina botanica bucuresti
1 mai
geam sera gradina botanica bucuresti
pe geam

Pauza de masa:

hranire fluture
la masa

Conform organizatorilor “Fotografierea fluturilor nu este doar permisă, ci şi încurajată”, iar ca idee este bine să aveţi la dvs. şi un obiectiv zoom, ideal ar fi acesta sau acesta, sau un aparat foto compact cu zoom cât mai puternic. Eu am folosit un Nikon D5100 cu obiectivul Nikon 18-105mm VR

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.