Ce trebuie sa stiti despre dezinfectarea echipamentelor foto-video

Din păcate încă sunt probleme din cauza Covid-19, astfel câteva măsuri de igienă merită puse în aplicare pentru a ne proteja atât pe noi cât și pe ceilalți.

Ce trebuie sa stiti despre dezinfectarea echipamentelor foto-video poza obiectiv
Ce trebuie sa stiti despre dezinfectarea echipamentelor foto-video

Photo by Sabri Tuzcu on Unsplash

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă când dezinfectați echipamente precum camerele foto-video și obiectivele. În acest articol, vom analiza cum să vă dezinfectați echipamentul foto-video și ce ar trebui și ce nu ar trebui să faceți pentru a evita deteriorarea echipamentului.

Utilizați alcool izopropilic

Potrivit lui Roger Cicala de la LensRentals, este în regulă să utilizați alcool izopropilic în concentrații de 60% sau mai mari pe echipamentul foto-video. Deși unii producători de camere au spus să nu se folosească alcool cu această concentrație, Cicala este încrezător că echipamentul tău va fi bine.
Cu toate acestea, este important să nu frecați prea tare obiectivul, deoarece aceasta poate afecta învelișul lentilei. Doar ștergeți ușor lentila cu o cârpă de curățat.

Nu abuzați de dezinfectant

Deși la prima vedere ai putea crede că mai mult dezinfectant va face echipamentul mai sigur, nu va fi așa. Este inutil deoarece o cantitate mică de dezinfectant va funcționa bine. De asemenea, folosirea a prea mult dezinfectant vă poate deteriora echipamentul.

ishoot.ro

Când dezinfectați, este important să păstrați tot lichidul pe exteriorul echipamentului. De exemplu, dacă alcoolul izopropilic intră în camera dvs., aceasta poate provoca probleme. Cu cât folosiți mai mult dezinfectant, cu atât este mai probabil ca lichidul să curgă înăuntru.

Citește și: Sugestii de fotografiere pe timp de ploaie

Folosiți o sticlă cu pulverizator și pulverizați ușor sau folosiți o cârpă înmuiată în alcool. Ambele funcționează și pot curăța suprafețe mari. Pentru spații mici, înguste, puteți folosi un bețișor de ureche (Q tip) sau ceva asemănător. Înmuiați vârful în alcool și ștergeți ușor zonele mici și locurile la care nu puteți ajunge cu un spray sau locurile care riscă să lase lichidul să curgă înăuntru. Nu înmuiați sau saturați aparatura.

Utilizați apă și săpun în locuri adecvate

Puteți folosi puțină apă și săpun cu o cârpă inmuiată și ștergeți locurile potrivite. Acestea ar include locuri precum inelele obiectivelor, părți de cauciuc al camerei și suporturile pentru lumini. Când curățați aceste locuri cu apă și săpun, lăsați-l să stea o jumătate de minut și apoi ștergeți-l cu o cârpă.
Evitați să folosiți apă și săpun în locuri înguste. De exemplu, utilizați un bețișor de ureche înmuiat în alcool izopropilic pentru curățarea vizorului camerei.

Atenție: utilizarea în mod repetat a alcoolului poate afecta părți ale echipamentului foto-video

Există șansa ca utilizarea în mod repetat a alcoolului să poată toci cauciucul inelelor obiectivelor și al corpurilor camerei. Deși Cicala nu a văzut-o el însuși, alte persoane au susținut că s-a întâmplat.

De asemenea, a auzit că poate atenua sau aburi finisajul ecranelor LCD. Deși nu a văzut el însuși, el spune că s-ar putea întâmpla cu unele camere și că ar trebui să încercați să mențineți alcoolul izopropilic la minimum.

Nu împrumutați echipamentul foto-video

Dacă puteți, evitați să împrumutați echipamentul folosit în timpul ședințelor foto / filmări. Cu toate acestea, dacă trebuie să-l folosească și alții, dezinfectează-l cu atenție. Utilizați o cantitate minimă de soluție și, dacă este posibil, nu folosiți echipamentul timp de până la 48 de ore pentru a fi în siguranță.

Bonus: Cum să curățați senzorul aparatului foto

Un produs dedicat dezinfectării aparaturii foto video, dar și tastaturi este Cyber Clean Modern Cup gel de curățare. Nu este toxic și este biodegradabil.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

2 thoughts on “Ce trebuie sa stiti despre dezinfectarea echipamentelor foto-video”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.