Inlocuire folie sticla telefon

În urmă cu câteva zile am scăpat telefonul pe asfalt. Acesta a fost momentul, pe de o parte, să verific cât de bună a fost protecția oferită de folia de sticlă, pe de altă parte să-mi testez îndemânarea la înlocuirea foliei de sticlă securizată.

inlocuire folie sticla securizata ecran samsung
inlocuire folie sticla – Samsung A52s

Îndepărtare folie sticlă telefon

folie sticla securizata crapata ecran smasung foto
folie sticla crapata

După ce am cumpărat telefonul i-am montat folia de sticlă, compatibila Samsung Galaxy A52s/A52, full glue – TELGORBCS, mergând pe ideea paza bună trece primejdia rea. Și bine am procedat, deoarece zilele trecute, pe una din străduțele Bucureștiului am scăpat telefonul pe trotuar.

poza folie sticla crapata telefon samsung protectie
sticla securizata crapata – indeplinit functia protectie

Doar câteva cuvinte despre folia de sticlă full glue – TELGORBCS folosită de mine. În primul rând termenul de folie nu mi se pare cel mai potrivit, deoarece este mai mult un geam subțire (0.24 mm). În alt doilea rând, această sticlă securizată a venit într-un ambalaj argintiu. Nici nu puteau fi citite instrucțiunile de pe spate. Prima sticlă, cea care și-a făcut datoria și a protejat ecranul telefonului, a avut un ambalaj mai inspirat realizat.

poza ambalaz folie sticla telefon mobil samsung
ambalaj folie sticla protectie ecran smartphone

Sticla securizată nu acoperă 100% ecranul, dar acoperă camera frontală și are niște benzi negre pe margini, dar pe mine aceste amănunte nu mă deranjează.

cel.ro

Dar iată cum poți îndepărta folia de sticlă securizată de pe un ecran de telefon mobil:

1. Începe îndepărtarea foliei de sticlă din zonele mai sensibile – începe de la un colț sau acolo unde sunt bule de aer foarte aproape de margini. Dacă folia din sticlă este deja spartă, evita împrăștierea cioburilor prin aplicarea bandei adezive pe întreagă suprafață a foliei. În cazul meu era doar crăpată în câteva locuri.
Îndepărtarea foliei se face cu mare grijă. Folia nu trebuie forțată, deoarece riști să o spargi și eventual să zgării ecranul smartphone-ului.
2. Curăță foarte bine ecranul cu un material moale (lavetă de șters ochelarii) → poți folosi și alcool izopropilic pentru a te asigura că îndepărtezi toate resturile de adeziv.

Aplicarea foliei de sticlă securizată pe ecranul telefonului

Aplicarea foliei de protecție, fie ea de sticlă sau de plastic, presupune atenție și îndemânare din partea ta, să o montezi bine de la prima încercare. De asemenea este recomandat că aplicarea foliei să se facă pe o suprafață orizontală pe care să nu alunece telefonul, și ferit de praf. Dacă este liniște cu atât mai bine.

Citește și: Pregatit pentru drumetie? Iti trebuie echipamentul adecvat

Pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru aplicarea cu succes a foliei de sticlă pe ecranul smartphone-ului:
1. Închide telefonul mobil → pentru a evita primirea unui apel.
2. Curăță cu atenție ecranul → de cele mai multe ori în ambalajul foliei vei găsii un șervețel umed și unul uscat, folosește-le să cureți ecranul. Uneori în ambalajul foliei de protecție vei găsi și o lavetă din microfibră, pe care o vei putea folosi la curățarea display-ului (trebuie să îndepărtezi orice amprenta sau urmă de praf pentru a evita apariția bulelor de aer).

poza componente folie sticla protectie ecran telefon samsung
continut pachet folie sticla

3. Aplicarea foliei de protecție → în cazul meu folia de sticlă securizată avea doar un strat exterior, pe care l-am îndepărtat ca să aplic folia pe ecran. Alte folii de protecție se află între două straturi exterioare, etichetate sau numerotate cu 1 și 2. „1” acoperă, de cele mai multe ori, partea adezivă a foliei, cea care se lipește pe ecran, în timp ce „2” acoperă partea exterioară a foliei (partea din față). Dezlipește partea aferentă etichetei cu numărul „1” și incadreaz-o corespunzător, având grijă să nu atingi partea adezivă cu degetul pentru a nu lasă amprente (dezlipirea foliei poate fi și parțială, în acest caz această poate fi încadrată mai ușor).
4. Eliminarea bulelor → folosește cardul (sau orice altă cartelă cu marginile netede) pentru a înlătura bulele de aer formate, acordând atenție sporită și marginilor foliei. Eu am reușit să scot o parte din bulele de aer, iar cele rămase au dispărut singure a doua zi.
5. Dacă este cazul – îndepărtarea stratului exterior al foliei → acum este momentul să tragi de eticheta cu numărul 2, pentru a înlătura și stratul exterior din partea din față a foliei.

Video – indepartare & aplicare folie sticla securizata pe ecranul telefonului mobil:

Experiența mea, sper, că te-a convins că este bine să-ți protejezi cumva ecranul telefonului. Dacă eu am reușit singur să montez o folie de sticlă securizată, apoi să o îndepărtez după ce s-a crăpat și iar să montez o folie nouă, cu siguranță și tu te vei descurca! Ai nevoie doar de atenție și răbdare.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.