DJI OM 5 – Selfie Stick si Gimbal pentru telefoane

DJI a anunțat OM 5, o soluție orientată spre smartphone, care combină aspecte ale stabilizatoarele sale portabile anterioare cu o tijă cu extensie telescopică pentru a forma ceea ce ar putea fi culmea tehnologiei selfie stick.

DJI OM 5 selfie stick gimbal smartphone
DJI OM 5 – self-stick si gimbal smartphone

DJI are deja o tradiție în dezvoltarea de stabilizatoare de smartphone-uri, seria de gimbal-uri Osmo Mobile oferind deja de patru generații unele dintre cele mai calitative alternative pe această piață.

DJI OM 5 este un stabilizator cu „selfie stick” integrat

poza gimbal selfie stick smartphone
DJI OM 5

DJI spune că OM 5 a fost modernizat cu o nouă clemă și un design compact, care îl face mai mic și mai ușor decât oricare dintre predecesorii săi, și asta înainte de a lua în considerare că include și acea tijă de extensie. De fapt, noul design împachetează tehnologia gimbal cu 3 axe DJI într-un corp care este cu o treime mai mic decât OM 4 și este „de dimensiunea palmei” atunci când este pliat.

Citește și: Cum iti alegi un stabilizator de imagine (gimbal) – recomandari 6 modele

DJI OM 5 poate fi pliat pentru o înățlime totală de 17cm, astfel poate fi purtat chiar și într-un buzunar mai mare. Gimbal-ul poate fi extins folosind suportul telescopic, butoanele de control precum stick-ul analogic, butonul de moduri și butonul de înregistrare rămânând fixe pe mânerul de jos.

poza DJI OM 5 gimbal selfie stick telefon
OM 5 – gimbal – selfie stick – lampi LED

De asemenea, în spate există în continuare un „trigger”, iar pe laterala din dreapta un port de încărcare USB-C.
Telefoanele se vor atașa la OM5 tot cu un suport magnetic.

Noua clemă trece peste o carcasă pentru smartphone, despre care DJI spune că protejează dispozitivul și îl face compatibil cu mai multe modele decât predecesorul său. Această tijă de extensie încorporată permite, de asemenea, „unghiuri dinamice”, iar DJI a adăugat un buton suplimentar la mâner, astfel încât funcțiile de bază ale OM 5 să fie mai ușor de accesat.

ishoot.ro

Apropo de funcțiile de bază, noile ShotGuides oferă până la 30 de tutoriale de fotografiere prestabilite și acceptă editarea automată, iar noua actualizare ActiveTrack 4.0 acceptă urmărirea cu zoom de până la 3x la cinci metri pe secundă și identifică cu precizie și urmărește în mod constant subiectul centrat în cadru.

DJI OM 5 include, de asemenea, șapte moduri de fotografiere pre-programate suplimentare:

• Controlul gesturilor: porniți și opriți videoclipul folosind gesturi în loc de autodeclanșatoare.
• DynamicZoom: DJI OM 5 poate regla automat zoom-ul pentru a crea ceea ce compania numește „schimbare dramatică de fundal”, care este un aspect popularizat de Alfred Hitchcock.
• Timelapse, Motionlapse, Hyperlapse: Toate cele trei moduri utilizează tehnologia electronică de stabilizare a imaginii, precum și gimbalul cu 3 axe pentru un nivel suplimentar de stabilizare.
• Panorame: Există trei opțiuni de panoramă disponibile: panoramă 3 × 3, panoramă la 240 de grade și panoramă „CloneMe”. Acesta din urmă permite utilizatorului să adauge mai multe versiuni ale unei persoane sau subiect într-o singură fotografie.

• Mișcarea gimbalului cu rotire: gimbalul va roti telefonul pentru a da un efect de rotire.
• Șabloane Mode Story: DJI OM 5 folosește mișcări prestabilite, muzică și palete de culori pentru videoclipuri rapide perfecte pentru partajarea pe social media.
• Efecte Glamour: OM 5 acceptă retușarea automată și setările de parametri personalizate. Efectele Glamour vor fi activate automat la trecerea la camera frontală.

DJI OM5 are un preț de 159 euro. În România produsele DJI pot fi găsite la eMag.ro sau la F64.ro sau la Photosetup.ro

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “DJI OM 5 – Selfie Stick si Gimbal pentru telefoane”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.