Drumul modei trece prin România

Joi, 7 iunie 2012, la Biblioteca Nationala a Romaniei (Bd. Unirii nr. 22, spatiul expozitional Corp Aula) a avut loc vernisajul expozitiei „Drumul modei: dialog peste granite“, cuprinzand colectia realizata de zece tineri creatori de moda armeni si europeni in cadrul proiectului paneuropean omonim.

fashion road
drumul modei

Romania este prima dintre cele cinci tari europene in care va fi prezentata colectia proiectului.

drumul modei
fashion road

Lansat in 2010, proiectul „Drumul modei: dialog peste granite“ a mijlocit colaborarea intre creatori de moda din Armenia si din Europa. Designerii au constituit cinci echipe de creatie: Aram Nikolyan (Armenia) – Andra Clitan (Romania), Christine Avetisyan (Armenia) – Pavel Ivancic (Cehia), Lusine Kostanyan (Armenia) – Geannine Pollazzon (Marea Britanie), Gayane Soghomonyan (Armenia) – Melanie Freier (Germania), Ani Iskandaryan (Armenia) – Ida Gro Christiansen (Danemarca). În 2011 au fost organizate o serie de master classes si un seminar international in Armenia, iar creatorii au beneficiat de rezidente de lucru in Armenia si in Europa, in urma carora au conceput cele douazeci de tinute complete din colectia proiectului.

drumul modei
geannine pollazzon

Coordonat la nivel local de Institutul Cultural Roman, proiectul este organizat sub egida EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de British Council, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Cultural Danez si ICR, in parteneriat cu Armenian Fashion Council. Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Cultura (2007-2013)“.

Creatoarea de moda Andra Clitan a fost selectata in urma unui concurs national derulat de Institutul Cultural Roman in luna decembrie 2010. Andra Clitan este licentiata in design vestimentar a Universitatii de Arte si Design din Cluj-Napoca si detine o diploma de masterat in design vestimentar la aceeasi universitate. Este doctoranda a Universitatii de Arte si Design din Cluj-Napoca, avand ca tema de cercetare costumul traditional de sarbatoare din Tara Maramuresului.

drumul modei romania
andra clitan

Expozitia poate fi vizitata in perioada 7-24 iunie 2012, zilnic, intre orele 9.00 si 19.00. Accesul este liber.

Alte imagini de la eveniment la Galeria Foto.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.