Earth Hour 2015 – Ora Pamantului – Bucuresti

Şi în 2015, evenimentul Ora Pământului – Earth Hour s-a marcat la 28 martie, în intervalul 20,30 – 21,30, fiind cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie. Peste 7.000 de orașe, din mai mult de 162 de țări, vor stinge lumina, cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea naturii.

#EarthHour2015
Earth Hour – Ora Pamantului 2015

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului de mediu #EarthHour2015.

În România, ea se marchează din anul 2009, continuând tradiția stingerii luminilor în mod simbolic.

bucuresti piata constitutiei
Piata Constitututiei – Bucuresti

Camera Deputatilor a întrerupt sâmbătă seara, 28 martie, timp de o oră, iluminatul la PALATUL PARLAMENTULUI, cu ocazia evenimentului “Earth Hour – Ora Pământului”.

casa poporului bucuresti #OraPamantului
Palatul Parlamentului

În București, Palatul Parlamentului, Camera Deputaților, Statuia Aviatorilor, Palatul Victoria și sediul Primăriei Municipiului București s-au numărat printre instituțiile și monumentele care au stins lumina în anii anteriori.

#OraPamantului bucuresti
Ora Pamantului 2015

Conform organizației de mediu, de-a lungul celor șase ediții de până acum, peste 40 de orașe din România au marcat în mod activ acest eveniment, #OraPamantului, și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră în locuințele lor.

motored.ro

Iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului a fost oprit între orele 20.30 şi 21.30.

#OraPamantului bucuresti romania
Parlament #OraPamantului

Printre picături de ploaie am încercat să filmez cu Nikon D5500. Rezultatul se vede mai jos ( 1/50, Auto-ISO, 24p, Full HD):

Mișcarea Earth Hour a fost inițiată în anul 2007 de World Wide Fund for Nature, care derulează proiecte pentru conservarea naturii.
WWF Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment în orașul Sydney, când 2 milioane de case și sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.

Înființată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizații internaționale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de țări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.