Ora Pamantului 2014 la Bucuresti

Sâmbătă, 29 martie în Bucureşti, seara, s-a stins lumina minute bune, pentru a aniversa Ora Pământului (Hearth Hour). Palatul Parlamentului, primăria Capitalei, Biblioteca Centrală şi mai multe muzee au stat pe întuneric timp de o oră.

casa poporului bucuresti
palatul parlamentului

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu Earth Hour, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosfera la producerea energiei electrice.

Şi anul acesta am dat o tură seara prin Bucureşti, dar pentru că a fost frig, iar eu nu am fost îmbrăcat adecvat plimbarea a durat mult mai puţin decât imi propusesem iniţial. Am început turul de seară cu Parcul Carol din Capitală unde a fost organizat un concert unplugged cu trupa Sistem, Muse Quartet (cunoscut şi drept Cvartetul Roşia Montană), membrii Incubator 107, artiştii au cântat fără amplificatoare audio, la o serie de instrumente care nu aveau nevoie de conexiune la priză. Dar, cum spuneam, din cauza frigului nu am stat la concert.

ora pamantului parcul carol
in parcul carol

Din parcul Carol am plecat spre Palatul Parlamentului:

ora pamantului casa poporului
palatul parlamentului

unde la ora 20,30 s-a stins lumina:

lumina stinsa casa poporului
intuneric

cel.ro

„Ora Pământului“ se sărbătoreşte în România din 2009, iar mişcarea Earth Hour a fost organizată pentru prima dată în anul 2007, în oraşul Sydney din Australia, fiind iniţiată de initiata de World Wide Fund for Nature (WWF).

earth hour bucuresti parc carol
ora pamantului

Cea mai interesantă ediţie mi s-a părut a fi cea din 2010 când s-a stins şi iluminatul public din jurul Palatului Parlamentului, cunoscut mai bine sub denumirea Casa Poporului.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “Ora Pamantului 2014 la Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.