Fotoplimbare – pentru cine nu stie ce e aia, iti atarni camera foto la gat si te duci pe strazi, sau intr-un parc, sau pe aleile dintre blocuri -cum iti dicteaza inspiratia- si faci poze.

Eu am ales parcul Carol I si am fost acolo in doua zile diferite; intr-o zi pomii din parc erau “imbracati” de chiciura iar Soarele a fost mai darnic, fiind acoperit doar ocazional de norii trecatori, iar in alta zi a fost ceata (desi era luna ianuarie si deci teoretic iarna, atmosfera era de toamna!).
Putintica istorie (ca nu doare!):
Parcul Carol, anterior numit Parcul Libertatiii, este un parc amplasat in sectorul 4 al Bucurestiului, pe Dealul Filaretului.
Amenajarea parcului Carol a durat 6 ani din 1900 pina in 1906. Forma parcului a fost proiectata de peisagistul francez Eduard Redont iar de organizarea lui s-a ocupat academicianul Constantin I. Istrati. Parcul a fost inaugurat in anul 1906 cu prilejul sarbatoririi a 40 de ani de domnie a regelui Carol I. Intre anii 1960-1963, Parcul Carol, care dupa 1947 fusese redenumit “Parcul Libertatii”, a suferit schimbari importante. Majoritatea monumentelor au fost demolate iar unele au fost mutate. Esplanada a fost largita, iar la capatul ei, pe locul Muzeului Militar (fostul Palat al Artelor), a fost construit sub coordonarea arhitectilor Horia Maicu si Nicolae Cucu Mausoleul din Parcul Carol, care s-a numit pe vremea aceea „Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului si a patriei, pentru socialism”.

In afara de Mormintul Ostasului Necunoscut, unde flacara arde permanent (cel putin asa cred eu), care asa cum spune si indicatorul este in loc sacru si nu loc de joaca

in parc se afla fintina Cantacuzino:

un post de transformare Enel, care, spre deosebire de cel de sub podul Pipera, a fost pictat de oameni, in cadrul proiectului City of Energy

Arenele Romane: care la data vizitei mele (in ianuarie 2014) erau “pazite” de Miorita (proiectului lui Costin Ionita):

Observatorul Astronomic Bosianu si statia meteoreologica Filaret:

citeva statui, eu l-am fotografiat doar pe unul din cei doi Giganti:

Daca tot am avut la mine si obiectivul Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR am fotografiat si pescarusi:

rate (tocmai va spuneam eu aici ca lacurile din parcurile bucurestene iarna nu raman fara rate):

dar si giste:

Sunt prezenti si catei, atiti cu si fara stapin, de difererite rase:

Linga parc gasiti Biserica Cutitul de Argint (aici o poza HDR din Nikon D5300):

Castelul Tepes (pe care l-am mai prezentat si aici) si muzeul Tehnic Dimitrie Leonida.

In parc/linga parc se organizeaza diferite evenimente; cred parcul Carol I ca a devenit locul traditional de intalnirea a membrilor Retromobil Club Romania si al Clubului Vehiculelor de Epoca care au organizat retro parade cu plecare de pe Esplanada parcului.
Alt eveniment care s-a organizat in parcul Carol a fost Festivalul Luminii.
Alte imagini din parcul Carol I pot fi vazute la Galeria foto.
Cum spuneam intr-un alt post Nikon D5300 are si GPS incoporat. Cu ajutorul gps-ului puteti inregistra coordonatele locurilor de unde ati facut pozele, astfel ca altadata, de exemplu la primvara, puteti merge in acelasi loc sa face poze in alte conditii de lumina, decor, etc:



Gps-ul respectiv are si optiunea de a realiza un jurnal, un fel de harta, al traseului parcurs. Am activa si eu aceasta optiune, dar din pacate la final nu am asteptat sa se salveze pe cardul de memorie datele respective, astfel nu pot folosi fisierul respectiv ca sa va arat ce traseu am parcurs.
- Sejur in Zanzibar 2023 - 5 June , 2023
- Foto: Parcul Tudor Arghezi din Bucuresti - 4 June , 2023
- Royal Society of Biology Photography Competition 2023 - 4 June , 2023
6 thoughts on “(Foto) plimbare prin ceata si chiciura in parcul Carol din Bucuresti”