Epson lansează concursul de fotografie „Fii în rând cu profesioniştii!”

Concursul are temă liberă, iar participanţii sunt invitaţi să se înscrie cu maximum şase lucrări pe pagina web a competiţiei, www.concursfotoepson.ro, în perioada 21 august – 9 septembrie.

concurfotoepson

Tot în această perioadă, concurenţii trebuie să expedieze fotografiile înscrise în concurs, în format 13×18 cm sau A4, la sediul Epson. Lucrările vor fi evaluate la sfârşitul perioadei de înscriere de către un juriu din care fac parte fotografi recunoscuţi precum Dinu Lazăr, Francisc Vaida, Bogdan Panait, Alexandru Matusciac şi Ozolin Duşa.

Din regulamentul concursului:

Calendarul concursului de fotografie
* 21 august – 09 septembrie 2009 – Etapa I a concursului
* 10 – 11 septembrie 2009 – Jurizarea lucrarilor (preselectia)
* 12 – 20 septembrie 2009 – Etapa a II-a a concursului
* 21 – 22 septembrie 2009 – Jurizarea lucrarilor (selectia finala)
* 22 septembrie 2009 – Anuntarea castigatorilor
* 30 septembrie – 03 octombrie 2009 – Expozitie foto in cadrul targului Print & Sign
* 03 octombrie 2009 – Workshop de fotografie “Arta printarii” la Print & Sign

Etapele concursului:
A. Etapa I (21 august – 09 septembrie 2009)

Participantii trebuie sa se inscrie pe pagina web a concursului in perioada 20 august – 02 septembrie si sa incarce maximum 6 fotografii pe site.
Fotografiile trebuie sa respecte urmatoarele caracteristici:
* dimensiunea maxima a imaginii = 1 MB sau 1024 pixeli latura lunga
* dimensiunea minima = 400 pixeli latura lunga
* formatul de fisier = .jpg, 8 biti, RGB
* fotografiile pot fi alb negru sau color, realizate in orice tehnica, in orice stil fotografic, prelucrate sau nu digital.
Titlul fisierului trebuie, in mod obligatoriu, sa respecte forma urmatoare: Nume_Prenume-Titlu( titlul poate fi in cifre).

Participantii trebuie sa expedieze, in perioada mai sus mentionata, fotografiile inscrise in concurs, in format A4 sau 13×18 cm, la alegere, la sediul Epson, pentru jurizare. Termenul limita de primire a lucrarilor este 08 septembrie 2009.

Adresa Epson pentru expedierea lucrarilor:
EPSON Romania
Strada Ion Urdareanu, Nr. 34
Sector 5, Cod 050688, Bucuresti

B. Preselectia lucrarilor

Din totalul fotografiilor inscrise in concurs, juriul va face o prima selectie pe baza criteriilor de jurizare. Lucrarile calificate in urma preselectiei sunt eligibile pentru selectia finala.

Participantii calificati in urma preselectiei sunt invitati sa participe gratuit la workshop-ul de fotografie “Arta printarii” sustinut special pentru acestia de catre fotografii Dinu Lazar si Francisc Vaida in cadrul targului Print & Sign. De asemenea, lucrarile selectate in urma preselectiei vor fi prezentate la expozitia foto dedicata acestui concurs, organizata de Epson la targul Print&Sign.
C. Etapa a II-a (12 – 20 septembrie 2009)

Optional, autorii lucrarilor alese in urma preselectiei pot trimite pe adresa Epson fotografiile respective tiparite pe o imprimanta Epson, folosind hartie Epson, in format A3 sau mai mare, pentru a obtine 3 puncte in plus la jurizarea finala.

De asemenea, fotografiile realizate cu o camera foto Nikon pot primi alte 3 puncte in plus la jurizare daca participantii expediaza pe adresa Epson, pe CD/ DVD, fisierul JPEG sau RAW original care atesta ca lucrarea a fost realizata cu un astfel de aparat.

Fotografiile tiparite expediate catre Epson vor fi prezentate publicului in cadrul expozitiei foto dedicata concursului, organizata la Print&Sign.

Fotografiile tiparite si CD-urile/ DVD-urile trebuie trimise pe adresa de corespondenta Epson in intervalul 12-20 septembrie (20 septembrie fiind data limita de primire).
D. Etapa a III-a
In urma jurizarii finale, membrii juriului vor selecta un numar de 24 castigatori.

Restul informatiilor pe site-ul concursului: www.concursfotoepson.ro

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.