Epson va investi in robotica spatiala

Epson se va implica în programul de robotică spațială dezvoltat de star-up-ul GITAI Inc. GITAI este un start-up japonez care dezvoltă roboți ce vor fi folosiți pe suprafețele stațiilor spațiale, pe Lună și Marte, precum și servicii de tip Raas (Robots as a Service).

epson robot robotica spatiala
Epson – GITAI Inc

Pe măsură ce explorarea spațială se dezvoltă, crește și nevoia forței de muncă în spațiu, necesară pentru explorarea Lunii, a planetei Marte precum și pentru a susține procesele de comercializare a Stației Spațiale Internaționale și construcția altor stații spațiale.

Desfășurarea activităților spațiale este încă periculoasă, iar costurile pentru instruirea și transportul oamenilor în spațiu sunt mari. Din acest motiv, GITAI își propune să reducă riscurile la care se supun astronauții și să scadă dramatic costurile de transport și instruire a forței de muncă spațiale prin dezvoltarea unor roboți cu capabilități diverse. Epson va investiga aplicabilitatea tehnologiilor GITAI, inclusiv a soluțiilor de robotică, și se va implica în inovarea acestora oferind expertiză proprie.

Citește și: Epson L7160 – Review multifunctional A4 cu imprimanta foto CISS cu 5 culori

În plus, Epson va continua să dezvolte parteneriate pentru inovarea tehnologiilor, produselor și serviciilor sale, pentru a contribui activ la o societate sustenabilă.

photosetup.ro

Despre Epson X Investment

Epson X Investment Corporation este o companie de tip CVC (Corporate Venture Capital), deținută în totalitate de producătorul de echipamente și instrumente de precizie Seiko Epson Corporation. Compania a încheiat parteneriate EP-GB cu Global Brain Corporation, o companie independentă specializată în managementul CVC și investește constant în diferite inițiative.

Despre GITAI

GITAI dezvoltă roboți de uz general care fac munca mai sigură și accesibilă în următoarele domenii spațiale:

1. Munca în interiorul și exteriorul stațiilor spațiale.

2. Andocare, îmbunătățirea duratei de viață, reparații și întreținerea echipamentelor spațiale (creșterea duratei de viață a sateliților artificiali, înlăturarea deșeurilor spațiale).

3. Explorarea și dezvoltarea bazei spațiale de pe Lună.

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

O demonstrație tehnică a capabilităților roboților GITAI este programată pentru a se întâmpla în vara anului 2021 pe Stația Spațială Internațională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.