European Central Bank Annual Photography Award 2009

European Central Bank Annual Photography Award 2009 Romania Today

Locul I_Nicu Ilfoveanu

Incepand din 2004, Banca Centrala Europeana (BCE) organizeaza anual concursul de fotografie ECB Annual Photography Award. Dupa editia din  2008, la care participarea a fost deschisa tuturor celor 27 de state membre ale UE cu ocazia aniversarii unui deceniu de existenta a BCE, precum si dupa editiile anterioare, la care au concurat artisti din fiecare stat membru invitat sa participe la Zilele Culturale ale BCE, anul acesta atentia s-a îndreptat catre Romania.

Concursul a fost organizat in stransa colaborare cu Banca Nationala a Romaniei (BNR). Premiile au fost acordate de catre un juriu international: Nicu Ilfoveanu (premiul I), urmat de Iosif Kiraly (premiul II) si de Dragos Lumpan (premiul III), iar cei sapte finalisti care se alatura expozitiei sunt : Ufo Zoltan Egyed, Camen Obreja, Ioana Cirlig, Silviu Ghetie, Radu Constantin Ilea, Bogdan Croitoru, Tudor Prisacariu.

Iosif Kiraly_Nicu Ilfoveanu_Dragos Lumpan

Iosif Kiraly, Nicu Ilfoveanu, Dragos Lumpan

La eveniment au participat si Mugur Isarescuguvernatorul BNR, Gerald Griss director general, Directia Generala de Administratie a BCE, Mihai Oroveanu, director MNAC

Mugur Isarescu

Gerald Griss

Gerald Griss

Alte imagini de la Eveniment la Galeria foto, iar despre acest eveniment am aflat datorita colegului Silviu Covaci.

fotostefan

2 thoughts on “European Central Bank Annual Photography Award 2009”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.