Expozitie de fotografie – Petrut Calinescu si Mitar Mitrovic expun la MTR

”Nostalgia aplicată” expoziție de fotografie, autorii, fotoreporterii, Petruț Călinescu și Mitar Mitrović deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (MTR).

expozitie de fotografie muzeul taranului roman poze
expozitie de fotografie – Nostalgie aplicata – MTR

Cu ocazia Președinției României la Consiliul UE, Ambasada Republicii Serbia din București și Muzeul Național al Țăranului Român au vernisat joi, 6 iunie 2019, expoziția de fotografie Nostalgia aplicată, reprezentând orașele Belgrad și București.

expozitie de fotografie poze fete muzeul taranului roman bucuresti
expozitie de fotografie – Nostalgie aplicata – Muzeul Taranului Roman

Autorul din Serbia, Mitar Mitrović, a vizitat Bucureștii în luna mai a acestui an și a fotografiat locuri, evenimente, scene și oameni care i-au amintit de Belgrad. În același timp, autorul din România, Petruț Călinescu, a vizitat capitala Belgrad și a fotografiat orașul și locuitorii săi, folosind obiectivul fotografului nostalgic. Fotografiile pe care le-au făcut Mitar și Petruț alcătuiesc expoziția Nostalgia aplicată.

poze vernisaj expozitie de fotografie nostalgie aplicata bucuresti
expozitie de fotografie – Petrut Calinescu – Mitar Mitrovic
fotografi Petrut Calinescu Mitar Mitrovic expo foto muzeul taranului roman
Petrut Calinescu Mitar Mitrovic – Nostalgie aplicata – MTR

Proiectul Nostalgia aplicată este conceput ca o serie de expoziții comune de fotografii a doi fotografi, unul din Serbia și unul din țara care deține președinția Consiliului UE. Ideea principală este ca, și în acest fel, să se stimuleze schimbul cultural dintre cele două țări, precum și să se promoveze valorile europene și colaborarea Serbiei cu țările membre UE. Această expoziție reprezintă una dintre activitățile de comunicare susținute de către Ministerului Integrării Europene al Republicii Serbia.

virgil stefan nitulescu petrut calinescu muzeul taranului roman poze
(s) Virgil Stefan Nitulescu – (d) Petrut Calinescu

Această expoziție de fotografie reprezintă una dintre activitățile de comunicare susținute de către Ministerului Integrării Europene al Republicii Serbia.

vernisaj expozitie foto poze fete
vernisaj expozitie foto Nostalgie aplicata

Mitar MITROVIĆ

Mitar Mitrović, autor de fotografie de presă și documentară, a absolvit Școala Superioară Politehnică la Belgrad, secția design industrial. Fotografiile sale surprind momente ale activităților din viața de zi cu zi a omului obișnuit, izvor nesecat de inspirație. Până acum a avut trei expoziții individuale, Discarded pieces – Lucrări abandonate, la galeria Proces, Iz dvojke u iks – Din doi în X, la Centrul de Cultură Vlada Divljan și Impresionizam – Impresionismul la Centrul de Cultură Grad, dar și numeroase expoziții de grup.

Vă recomand să vedeți: Fotojurnalism

Fotograf premiat, care, printre altele, în anul 2017 a primit premiul pentru cea mai bună fotografie de presă Press photo Serbia. Momentan lucrează ca foto-reporter și redactor la Casa de Presă Ringier Axel Springer.

ishoot.ro

Petruț CĂLINESCU

Petruț Călinescu este un fotograf și videograf documentarist din București, România. Este reprezentat de agențiile Panos Pictures și Iaif Agentur. În prezent, este freelancer și co-fondator al Centrului de Fotografie Documentară care urmărește producerea, stimularea și promovarea celor mai reușite proiecte de fotografie documentară din România. Dintre proiectele personale recente ale lui Petruț, menționăm: Mândrie și Beton, Marea Neagră, Periferia B.

Fotografiile lui Petruț au fost publicate în diverse ziare și reviste din străinătate – de la Sunday Times Magazine, Businessweek și New York Times Lens. De asemenea, a lucrat pentru diverși clienți din zona ONG-urilor și a companiilor comerciale: Orange, Ericsson, Renault, Robert Bosch și Discovery Channel. Petruț este câștigătorul unor premii de fotografie internaționale, printre cele mai recente numărându-se: Documentary Award/Humanity Photo Awards în China, sprijinit de UNESCO și Honorable Mention/ China International Press Photo award în 2015.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Această ediție a expoziției Nostalgia aplicată este organizată cu ocazia Președinției României la Consiliul UE de către Ministerul Integrării Europene al Republicii Serbia, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe al României.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 16 iunie 2019, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.