Fantanile din piata Unirii din Bucuresti dupa renovare

Fântânile din Piaţa Unirii, din București, care au fost reabilitate şi modernizate, s-au redeschis pe 20 septembrie 2018, printr-o reprezentaţie a Orchestrei Simfonice Bucureşti şi cu un spectacol multimedia.

fantani piata Unirii Bucuresti poze fotografie seara
fantani piata Unirii Bucuresti

La deschidere doar am trecut prin zonă și m-am mirat foarte mult că piața Unirii era ocupată de zeci poate chiar sute de mii de persoane! În 2014 când au fost redeschise fântânile la eveniment au fost prezente doar câteva sute de persoane.

fantani piata Unirii Bucuresti poze fotografii spectatori
fantani piata Unirii Bucuresti – spectatori

Conform Primăriei Generale a Bucureștiului (PMB) ”Fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbată şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite. ”

poze fantani piata Unirii Bucuresti fotografii toamna apa
fantani piata Unirii Bucuresti

Vineri la ora 21 încă nu începuse spectacolul Simfonia Apei. Abia sâmbătă organizatorii și-au adus aminte de orele menționate, așa că la ora 20 au început cu „The Final Coutdown”. Am să revin cu imagini foto-video de la spectacolul Simfonia Apei. UPDATE: în această postare puteți vedea imagini foto-video de la spectacolul multimedia.

Fântânile reabilitate din piața Unirii, din București, filmate seara:

Vă recomand să citiți: Pergola Mov de pe bulevardul Unirii

Fântânile arteziene renovate de la piața Unirii filmate ziua:

Primarul Gabriela Firea ne reaminteşte că reabilitarea şi modernizarea celor 17 fântâni arteziene este o obligaţie prevăzută în contractul de concesiune încheiat între municipalitate şi Apa Nova Bucureşti, reabilitarea fântânilor făcând parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investiţia iniţială estimată la 7 milioane de euro.

pmb gabrila firea poze fantani piata Unirii Bucuresti fotografii seara
fantani piata Unirii Bucuresti – PMB – Gabriela Firea

Pe alte site-uri am citit că ar fi vorba de 9 milioane de Euro. O fi mult, o fi potrivit? Nu știu, dar cu siguranță alte ar fi trebuit să fie prioritatea Primăriei Generale, nu renovarea fântânilor acum la începutul sezonului rece. Și uite așa, bucureștenii au trăit o vară întreagă fără bucuria artezienelor din centru, dar acum pot răsufla ușurați, căci în ajunul Zilelor Bucureștiului fântânile au funcționat bine și chiar interesant aș spune.

În zonă au fost montate și țâșnitori de apă potabilă, iar asta chiar este un lucru bun! Sper ca acestea vor funcționa fără probleme cât mai mult timp.

poza tasnitoare apa fantani piata Unirii Bucuresti
tasnitoare apa – fantani piata Unirii Bucuresti

Potrivit municipalităţii, toate echipamentele au fost instalate în bazinele şi structurile deja existente, elementul sculptural central fiind păstrat şi integrat în noul design. Fântâna centrală din Piata Unirii are integrate patru “ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar şi proiecţii laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa.

poze seara fantani piata Unirii Bucuresti Romania
fantani arteziene piata Unirii Bucuresti

Acum, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din intregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe o distanţă de 1,4 kilometri, de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei.

simfonia apei poze fantani piata Unirii Bucuresti fotografii seara
Simfonia Apei – fantani piata Unirii Bucuresti

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

poza picaturi jeturi apa fantani piata Unirii Bucuresti
jeturi – fantani piata Unirii Bucuresti

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1.4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 m².

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Primăria Capitalei mai spune că după modernizare, începând cu 28 septembrie, fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbată şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atât cât vremea o va permite. Destul de probabil ca traficul din zonă să fie deviat când au loc spectacolele de apă și lumini.

photosetup.ro

Alte fotografii cu fântânile arteziene renovate din Piața Unirii pot fi văzute la Galeria Foto

fotostefan

One thought on “Fantanile din piata Unirii din Bucuresti dupa renovare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.