Fotografierea artificiilor

Focurile de artificii pot fi evenimente grandioase iar cunoasterea tehnicilor de fotografiere a acestora are ca rezultat obtinerea unor imagini de efect, pline de culoare si lumina.

Artificii revelion bucuresti setari aparat foto
Artificii revelion 2010

Pregatirea

Ideal ar fi, atunci cand este posibil, sa studiezi locul in care se va desfasura spectacolul de artificii in avans, pentru a alege cea mai buna pozitie de fotografiere. Daca nu poti face asta, atunci vino devreme la locatie, in felul asta ajungi inainte ca locul sa se aglomereze.

Pe urma ai nevoie de o camera foto care permite setarea manuala a expunerii. In plus, pregateste-ti suficienta memorie si baterii de rezerva pentru a putea captura cat mai multe fotografii.

photosetup.ro

Un alt element esential este trepiedul ( trepiedul este necesar pentru ca vei avea nevoie de timp de expunere lung, timp in care aparatul foto trebuie sa stea complet nemiscat). Cu cat e mai solid si mai stabil cu atat mai bine! . Este recomandat sa ai o telecomanda pentru declasarea camerei foto, astfel se evita miscarea produsa de declansarea manuala. In lipsa telecomenzii se poate utilizat functia “Self timer” a aparatului foto.

Setarea aparatului de fotografiat digital

Sensibilitatea ISO ar trebui sa fie cat mai mica pentru a minimiza zgomotul de imagine.
Diafragma se seteaza, de cele mai multe ori, undeva intre F8-F11-F16.
Timpul de expunere trebuie sa fie lung si poate varia undeva intre 2 si 15 secunde sau puteti experimenta cu varianta BULB.
Focalizarea trebuie setata manual sau la infinit, deoarece artificiile se gasesc in majoritatea situatiilor la o distanta dincolo de punctul de infinit al obiectivului.

Citeste si: Cum se tine aparatul foto DSLR

Balansul de alb il puteti seta pe “daylight”, functioneaza in majoritatea cazurilor. Sau daca folositi formatul RAW, balansul de alb poate fi pe “auto” sau orice alta optiune deoarece il poti oricand modifica ulterior.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

7 thoughts on “Fotografierea artificiilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.