G1 X Mark II compactul performant de la Canon

Canon a anuntat lansarea unei noi camere foto digitale compacte performante denumita G1 X Mark II.

compact performant canon
Canon G1 X Mark II

G1 X Mark II este a doua generatie G1 X, noul varf de gama in categoria aparatelor foto compacte de la Canon, care vine cu o serie de modificari si imbunatatiri substantiale.

Canon G1X Mark II este un aparat ce se adreseaza in primul rand fotografilor avansati care isi doresc o camera compacta, usor de transportat, dar care sa surprinda imagini la o calitate cat mai apropiata de cea a unui aparat foto dslr. Canon G1 X II se deosebeste de celelalte aparate compacte de pe piata in primul rand datorita senzorului de dimensiuni mari (1,5 inch) dar si printr-un alt aspect: rezolutia de “doar” 13 megapixeli.
Desi este sub cea cu care ne-am obisnuit deja la majoritatea aparatelor foto compacte, Canon incearca sa ofere astfel o calitate mai buna a imaginilor, datorita senzorului cu fotocelule mai mari, mai sensibile la lumina.

compact foto canon
G1 X Mark II

G1 X Mark II are un obiectiv reproiectat echivalent 12,5 – 62,5 mm f:2 – 3,9 (echivalent 135: 24 – 120 mm), stabilizat optic, ce proiecteaza imaginea pe un senzor cu de 1,5 inch, cu 12,8 MPx si este coordonat de un procesor Digic 6. Datorita lui, aparatul este capabil sa surprinda atat filme in format Full HD 1080 cu pana la 60 cadre pe secunda dar si fotografii in rafala cu pana la 3,9fps.

obiectiv G1 X Mark II
G1 X Mark II

Distanta focala poate fi modificata manual, prin intermediul unui inel de pe corpul obiectivului. Autofocalizarea se realizeaza prin detectia contrastului pe senzor si poate fi corectata manual, prin intermediul unui inel de focalizare de pe obiectiv.
Canon G1 X Mark II are un ecran LCD rabatabil, cu diagonala de 3 inch, de tip touch-screen si cu o rezolutie de aprox. 1 milion de puncte, dar vizorul nu este incorporat, el (EVF-DC1) putind fi cumparat separat si montat pe patine blitului.

Stocarea fotografiilor, format JPEG / RAW, se face pe carduri de tip SD/SDHC/SDXC iar aparatul este alimentat de la un acumulator ce ii ofera o autonomie de aproximativ 300 de cadre.

Canon G1 X Mark II masoara 116 x 74 x 66 mm, cantareste 550 g, dispune de conectivitate Wi-Fi si NFC cu ajutorul carora se poate conecta rapid si usor la o tableta sau un smartphone cu iOS sau Androidsi va fi disponibila comercial in aprile, la un pret estimat de 800 Euro, iar modelul actual, Canon G1X costa 2.699 lei in magazinele foto din Romania.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.