Idei cum sa iti faci un CV video

O modalitate inovatoare de a face o legătură personală cu potențialii angajatori este prin intermediul CV-urilor video. Acest supliment la CV-ul dvs. vă prezintă talentele în timp ce vă permit să vă adresați într-un mod mai personal.

poza filmare cv video recomandari idei
Idei cum sa iti faci un CV video

Photo by Jodie Cook on Unsplash

În plus, angajatorii vor fi impresionați că folosiți acest instrument interesant și personalizat, care le oferă o imagine mai bună despre cine sunteți.

Fă-te cel mai important subiect!

Căutarea unui loc de muncă poate fi dificilă, concurența este acerbă și aveți nevoie de o modalitate de a vă deosebi de ceilalți candidați, de a le arăta potențialilor angajatori cât de serioși sunteți în ceea ce privește postul și de a vă evidenția abilitățile și experiența unică.

De ce sunt importante CV-urile video

CV-urile video sunt o completare excelentă la CV-ul tradițional pentru a arăta cât de angajat și de concentrat ești. Le poți folosi ca instrument pentru a atrage o atenție suplimentară asupra rolurilor și realizărilor de care ești cel mai mândru, pe care vrei să le evidențiezi pentru potențialii angajatori.
Acestea vă arată gama largă de abilități (inclusiv editare video, prezentare, atenție la detalii și multe altele) într-un mod natural și distractiv, care nu ocupă prea mult timp departamentului de angajare.

Cum să faci un CV video grozav – recomandari

poza lumina video conferinta cv video
pregatire cv video

CV-ul tău video este prima ta oportunitate de a te conecta la companie. Acesta este momentul în care doriți să arătați persoana din spatele realizărilor și calificărilor pe care firma angajatoare le caută.
La fel ca un mini-interviu, este important să vă folosiți îmbrăcămintea, limbajul, comportamentul și subiectul pentru a arăta că sunteți potrivit pentru această poziție.

1. Fi scurt

Gândiți-vă la acest videoclip ca la o prezentare generală despre motivul pentru care sunteți persoana potrivită pentru job. Permiteți-i să arate că puteți transmite un mesaj puternic într-un timp scurt și înțelegeți programul încărcat al unui manager de angajare. Unii manageri de angajare pot avea sute de CV-uri de verificat, așa că a face CV-ul video mai lung de două minute nu este recomandat.
În schimb, concentrează-te pe cele mai importante și relevante părți ale experienței tale și evidențiază-le pe acestea.

2. Fi la obiect

Dacă aplicați pentru un anumit loc de muncă, luați în considerare crearea unui anumit CV video pentru ei. Personalizarea pentru compania respectivă (puteți afla chiar și numele managerului de angajare și să-l folosiți în CV-ul dvs. pentru o notă personală suplimentară) vă permite să împărtășiți exact cum experiența dvs. unică se potrivește perfect postului.

photosetup.ro

3. Fi pregătit

Este vital să arăți natural și interesant în CV-ul tău video. La urma urmei, ce rost are să folosești o metodă care prezintă abilități interpersonale dacă suni/arăți robotizat în camera video?
A improviza o discuție se poate simți cel mai natural, cu toate acestea, vrei să te asiguri că ai pregătite puncte de discuție, astfel încât să acoperi cele mai importante aspecte. Este foarte ușor să uiți informații importante atunci când improvizezi și vrei să te asiguri că incluzi cele mai pertinente părți ale CV-ului tău în videoclip.
Când te adresezi camerei, asigură-te că vorbești rar, tare și clar, astfel încât recrutorul să poată înțelege tot ceea ce spui. S-ar putea să ai nevoie de un microfon extern mai bun, ca de exemplu cele recomandate în acest articol
De asemenea nu uita să eviți zgomotele de fundal.

4. Arată prezentabil

Este extrem de important să arăți profesionist și prezentabil în interviul tău video. Este important să luați în considerare mediul înconjurător, garderoba, sunetul și iluminatul. Vrei să te asiguri că ești bine iluminat, astfel încât managerul de angajare să-ți poată vedea chipul și limbajul corpului.
Nu uita că vorba din popor „Haina îl face pe om” este în continuare valabilă. Astfel, este important cum te prezinți pe cameră
Să arăți că ai luat în considerare toate aceste aspecte te va face să te evidențiezi deasupra celorlalți candidați.

Atenție la detalii
Utilizați iluminarea potrivită pe CV-ul dvs. video, astfel încât dvs. și împrejurimile să arătați natural și clar. Acest efect bine pus laolaltă face impresia că aveți o atenție excelentă la detalii și că puteți crea în mod eficient o prezentare atrăgătoare.

Arată că ești gata pentru telemuncă
Dacă aplicați pentru o poziție de lucru complet la distanță, toate interacțiunile dvs. cu echipa vor fi prin e-mail sau videoconferință. Iluminatul este o parte importantă a pregătirii pentru lucrul la distanță, compania ar trebui să știe că sunteți bine echipat și că sunteți pregătit să lucrați acasă. Dacă ai nevoie de o lumină externă, variante pentru diferite bugete am prezentat și eu în acest articol

Alege un fundal potrivit
Concentrați-vă pe un fundal neutru. Evitați dezordinea și mizeria, iar dacă puteți fi lângă un perete pentru a evita ca cineva să treacă accidental prin filmarea dvs., cu atât mai bine. Aceste lucruri ajută la crearea unui cadru de profesionalism și control.
Dacă un perete al casei tale nu este pe placul tău, nu-ți fie teamă să fii creativ, include hobby-uri sau scene relevante pentru postul pentru care aplici. Oriunde și orice alegeți, asigurați-vă că minimizați fundalul și setați iluminarea pentru a vă evidenția cel mai bine.

Citește și: Solutii pentru live streaming

5. Încheiați cu un îndemn la acțiune

Mesajul CV-ului video ar trebui să se încheie cu un îndemn la acțiune, care vă încurajează privitorul să vă urmeze sfatul imediat. De obicei, aceasta este doar o propoziție sau două care îi spune spectatorului care ar trebui să fie următorii pași și îl motivează să facă acest lucru. Aceasta ar putea include e-mailul sau numărul de telefon sau un link către profilul dvs. LinkedIn pentru a vedea mai multe din istoricul dvs. de angajare. Gândește-te la ce te-ar motiva să angajezi pe cineva, apoi transmite managerilor de angajare să facă exact asta.

Deși un CV video nu este o necesitate pentru toți candidații, el reprezintă o modalitate eficientă de a atrage atenția angajatorilor și de a ieși în evidență în piața muncii.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.