Ce avantaje ofera o procedura de montaj fatada ventilate

Un montaj fatada ventilate este, la ora actuala, un foarte apreciat sistem in domeniul renovarilor si al constructiilor, pentru ca avem de a face cu o excelenta izolare fonica si termica, la care se adauga aspectul estetic foarte apreciat, dar si o buna rezistenta.

montaj fatada ventilate cladire bloc
montaj fatada ventilate

Nu putini sunt cei care apeleaza la montaj pereti cortina, indiferent daca este vorba despre o cladire de birouri, de exemplu, sau locuinta personala. O firma de alpinism utilitar trebuie contactata pentru ca un montator pereti cortina sa isi faca treaba, caci doar el se pricepe la asa ceva.

Ce ofera o fatada ventilat sau peretii cortina?
– Rezistenta ridicata
Potrivit specialistilor, atunci cand se lucreaza cu materiale de calitate, iar experienta echipei este una buna, fatada ventilata a cladirii ii ofera acesteia un grad de rezistenta mai ridicat in fata factorilor mecanici sau cei de mediu. De asemenea, in afara de rezistenta ridicata, mai avem de a face cu un grad de protectie superior, un montaj rapid si o intretinere extrem de usoara.

– Ventilatie naturala a peretilor
Spre deosebire de alte metode care sunt folosite pentru termoizolarea fatadelor, aceasta are avantajul realizarii unei ventilatii naturale a peretilor. Mai exact, acestia sunt mult mai bine protejati, de exemplu, impotriva umezelii, ceea ce inseamna ca in interiorul cladirii nu vei avea de a face cu mucegai, bacterii sau ciuperci care pot afecta starea de sanatate a celor care locuiesc sau isi desfasoara activitatea acolo.

– Izolare termica si fonica
Aminteam ceva mai sus despre buna izolare fonica si termica pe care o ofera fatadele ventilate. Specialistii sunt de parere ca o fatada ventilata a cladirii ajuta enorm in acest sens, dar mai mult decat atat, este chiar si rezistenta la foc. Aici depinde insa de materialul izolant folosit, componentele din sistemul de fixare, dar si tratamentele care sunt aplicate materialului de placare.

– Personalizare
Fatadele ventilate sunt preferate si de arhitecti, deoarece sunt usor de personalizat, prin faptul ca exista numeroase varietati de materiale folosite in acest sens. De aceea, sunt din ce in ce mai utilizate pentru multe sedii de firme si institutii, cladiri de birouri si nu numai, pentru ca aspectul modern se imbina in mod placut cu avantajele net superioare despre care tocmai ce le-am mentionat.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.