Tot ce trebuie sa stii despre procedura de eliminare alunite laser

Alunitele sunt acele formatiuni de pe fata si corp care, de multe ori, au un aspect inestetic. In plus, in unele cazuri, ele ne pot incomoda daca se afla in zone cu potential de risc. Zona gatului, a incheieturilor si alte suprafete poti fi deseori atinse de bijuterii si acele alunite se pot rupe sau inflama.

eliminare alunite laser yara
eliminare alunite laser

De aceea, multa lume se gandeste sa apeleze la tratamente de scoatere alunite. Printre cele mai eficiente, sunt cele care se infaptuiesc cu ajutorul laserului.

Iata ce trebuie sa stim despre tratamentele de indepartare alunite laser:

– Cat dureaza procedura?
De la inceput pana la sfarsit, procedura de eliminare alunite laser dureaza aproximativ 30 de minute. In cea mai mare parte, aceasta implica discutii despre procedura si ingrijirea ulterioara. Tratamentul cu laser efectiv dureaza aproximativ 5 minute pentru fiecare alunita.

– Este o procedura dureroasa?
Tratamentul cu laser in sine nu este deloc dureros. Anestezicul local administrat inainte de procedura elimina acest risc in totalitate.

– Cat dureaza vindecarea?
Zona se vindeca la fel ca in cazul oricarei leziuni de suprafata, deci dureaza aproximativ 10-14 zile pentru a obtine o zona neteda de un roz pal. Aceasta culoare se estompeaza in urmatoarele cateva saptamani.

– De ce este mai eficient laserul decat alte metode?
Indepartarea alunitei cu laser este mult mai putin „invaziva” decat excizia chirurgicala, deoarece pielea nu este rupta sau taiata, deci este ca si cum ati avea o zgarietura mai degraba decat o rana provocata de o taietura. Deoarece pielea nu a fost taiata, sansele de infectie sunt mult mai mici si timpul de vindecare este mult mai rapid.

– Ce tip de alunite poate fi tratat cu laser?
Unele alunite sunt mai putin adecvate pentru indepartarea cu laser. De exemplu: alunite plate sau alunite foarte pigmentate / intunecate. Alunitele care sunt ridicate de la suprafata pielii sunt mai susceptibile de a beneficia de acest tratament. Daca dupa examinarea alunitei medicul crede ca ar fi mai sigur sa obtii o biopsie, daca alunita s-a schimbat recent in dimensiune sau culoare, iti recomandam metoda chirurgicala traditionala de indepartare, astfel incat proba sa poata fi trimisa la laborator. Utilizarea unui laser inseamna ca alunita este efectiv „vaporizata” si nu mai ramane nimic de trimis spre analiza.

Alege sa elimini alunitele cu ajutorul laserului si bucura-te de o piele neteda si fara imperfectiuni.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.