Axile catifelate, în doar câțiva pași

Printre zonele corpului unde pilozitatea este mai ridicată, și chiar ne creează un real disconfort, se află și axilele. Este o zonă foarte sensibilă, delicată, iar îndepărtarea părului nedorit din această zonă este indicată și pentru a elimina mai ușor bacteriile și mirosul neplăcut al transpirației.

athina ceara film granule galbena
Athina – ceara galbena granule

Pentru că este o zonă sensibilă, majoritatea celor care aleg să elimine părul nedorit de aici o fac folosind aparatul de ras, crema sau spuma depilatoare, deoarece susțin ei, durerea resimțită atunci când se apelează la ceara epilat este mult prea mare. Dar oare chiar așa să fie? Hai să vedem împreună cum poți avea axile catifelate, în doar câțiva pași.

Lama, o soluție pe termen scurt

Folosirea aparatului de ras este o metodă la îndemână, care nu implică durere. Din păcate, efectul acestuia nu este unul de durată, și pentru că pielea este una sensibilă în aceste zone, chiar a doua zi riști să se vadă destul de urât, pentru că firele de păr deja au început să își facă simțită prezența. Dacă totuși insiști să folosești aparatul de ras, epilează-te seara, pentru ca pielea să aibă mai mult timp să își revină în urma traumei la care a fost supusă. Și, un mic truc pentru tine: înainte de a trece la fapte, aplică pe piele un strat subțire de ulei de măsline, după care folosește obligatoriu crema sau spuma de ras. În acest fel, iritațiile, atât de frecvente după epilarea cu aparatul de ras, sunt reduse la minimum.

Epilarea cu ceară, doar la salon

Folosirea aparatului de epilat este total contraindicată pentru axile, așa că dacă vrei un efect de durată, epilarea cu ceară reprezintă cea mai bună soluție. Recomandarea noastră este să nu încerci însă să te epilezi singură, acasă, chiar și cu ajutorul unei prietene. Mergi mai bine la salonul de cosmetică, unde experiența, dar și ustensilele folosite, cum sunt și acele incalzitoare ceara profesionale își vor spune cuvântul, iar durerea va fi de scurtă durată, și nu chiar atât de intensă.

Trucuri pentru o piele fină și catifelată

Specialiștii în domeniu au pentru tine și câteva trucuri pentru o piele fină și catifelată la axile, dar și pentru a mai scăpa puțin de durerea puternică pe care o poți simți în urma epilării cu ceară.

Gheață sau medicamente antiinflamatorii

Înainte de aplicarea de ceară, poți trece de câteva ori de-a lungul axilei unul sau mai multe cuburi de gheață înfășurate în tifon. Usucă bine cu un prosop și abia apoi adaugă ceara și smulge dintr-o singură mișcare. Vei constata, cu plăcută surprindere, că durerea nu a fost atât de puternică. Vrei și ceva mai mult de atât? Un medicament cu efect antiinflamator sau analgezic luat cu o oră înainte de programarea de la salon te va ajuta să controlezi mai bine nivelul de durere resimțit.

Întinde bine pielea

Pentru ca ședința de epilat să fie una foarte eficientă, trebuie să te asiguri că pielea este foarte bine întinsă. Prin urmare, ridică brațul deasupra capului, pentru că în acest fel și firele de păr vor fi mai bine întinse, ceea ce înseamnă că vor fi mai ușor de prins în ceară și smuls.

Pudră de talc pentru transpirație

Simplul gând că urmează ceva care ne provoacă durere, face să ne apară picături de transpirație pe tot corpul. Nici zona axilei nu face excepție, dar umezeala nu este în avantajul tău acum. De aceea, folosește pudră de talc și tamponează zona, pentru a usca transpirația și a putea să faci epilarea mult mai ușoară.

Nu aplica imediat deodorantul

După ce ai încheiat cu epilatul, nu te grăbi să aplici imediat deodorantul. Așteaptă măcar o oră, și în niciun caz nu folosi unul care printre ingredientele conținute are și alcool!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.