In Centrul Vechi al Capitalei a inceput Festivalul “Bucureştii lui Caragiale” 2014

Cea de-a treia ediţie a Festivalului “Bucureştii lui Caragiale”, care va avea loc în perioada 28 iunie şi 14 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, musical, precum şi muzică de diverse genuri, a început sâmbătă, 28 iunie, cu parada Circului Globus şi a Teatrului Masca.

parada festivalul bucurestii lui caragiale
parada centrul vechi bucuresti

Festivalul a debutat sâmbătă, 28 iunie 2014, cu două parade: cea a Circului de Stat Globus şi cea a Teatrului Masca; punctul de întâlnire al celor două parade a fost intersecţia străzilor Stavropoleos cu Poştei, în spatele Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR).

parada circ globus
parada Festivalul “Bucureştii lui Caragiale”
parada circul globus centrul vechi
circul globus
parada circului globus in centrul vechi 2014
circul globus in centrul vechi
circul globus pe strada
la circ pe strada
circul globus in centrul vechi al bucurestiului
circul strazii
circari centrul vechi bucuresti
echilibru

Cea de a III-a ediție a festivalului “Bucureştii lui Caragiale” este dedicată aniversării a 555 de ani de atestare documentară a Capitalei. Desfășurat până pe 14 septembrie, evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

teatrul masca centrul vechi bucuresti
teatrul masca

parada actorii teatrului masca
parada teatrul masca

Pe scena amplasată în Centrul Istoric, pe strada Franceză numărul 10 şi la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian vor avea loc spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, teatru de revistă, music-hall şi stand up comedy, precum şi de varietăţi muzicale de toate genurile, de la fanfara de cartier şi muzica Mariei Tănase până la operetă şi muzică clasică.

statui vivante masca
statui vivante masca

Spectacolele de teatru în aer liber pregătite pentru eveniment însumează 32 de titluri şi 139 de reprezentaţii, scenografii care au încântat publicul de-a lungul timpului, dar şi actori renumiţi şi îndrăgiţi, precum Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Anca Sigartău, Marius Florea Vizante şi mulţi alţii, precum şi acrobaţi, dresori, echilibrişti şi iluzionişti.

Printre spectacolele care vor încânta publicul se numără “Mic şi-al dracu'” (Teatrul Evreiesc de Stat), “Funcţionarii” (Teatrul Metropolis), “Matrimoniale” (Teatrul Nottara), “Gardienii se întorc” (Teatrul Masca) şi “Somnoroasa aventură” (Teatrul Mic).
Programul complet este disponibil online, pe site-ul www.festivalcaragiale.ro.

fotostefan

One thought on “In Centrul Vechi al Capitalei a inceput Festivalul “Bucureştii lui Caragiale” 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.