Situat pe canalul Sireasa, Lacul cu Cotețe este unul dintre lacurile de mică adâncime recunoscute pentru găzduirea a circa 5000 – 6000 de exemplare de specii de păsări rare, protejate prin lege.
Celelalte 2 lacuri de mică adâncime sunt Lacul Carasu și Purcelu. Delimitat în zona de Nord de canalul Sireasa, în zona de Sud de Lacul Carasu, iar la est de canalul Purcelu, Lacul cu Cotețe este înconjurat de numeroase zone mlăștinoase. Împrejurimile respectă detaliile de fauna și flora specifice deltei fluviale.
Harta lacului Cotețe din Delta Dunării. În apropiere puteți vedea și casuța Rowmania. Detalii aflați de pe site-ul oficial rowmania.ro
Zona acestor lacuri și împrejurimile acestora fiind caracteristice deltei fluviale, adaptate la amplitudinea mare ale undei de viitură cu floră specifică, nuferi albi și galbeni, galerii de sălcii.
Tulcea – Colonia de păsări „Lacul cu cotețe” Delta Dunării
Este o zonă importantă de cuibărit care adăpostește una dintre cele mai mari colonii de cormorani din Delta Dunării. Găzduiește una dintre marile colonii polispecifice din RBDD, importantă pentru populațiile speciilor: Cormoranul mare (Phalacrocorax carbo), Egreta mică (Egretta garzetta), Cormoranul mic (Microcarbo pygmaeus), Stârcul de noapte (Nycticorax nycticorax), Stârcul galben (Ardeola ralloides), Țigănușul – Ibis (Plegadis falcinelus), Lopătarul (Platalea leucorodia), Stârc cenușiu (Ardea cinerea), Cioara de semănătură (Corvus frugilegus).
De altfel lacul a primit numele de la numeroasele cuiburi (cotețele) aflate în copacii din zonă.
Această excursie este perfectă pentru iubitorii de natură, de fotografie și de birdwatching. Aveți posibilitatea de a fotografia și filma diverse specii de păsări ce au făcut Delta renumită în întreaga lume
Durata excursiei lacul Cotețe: 2-3 ore
Dacă se optează și pentru servirea prânzului tradițional (contracost), atunci durata excursiei poate crește la 4 ore. Există posibilitatea de a degusta specialitățile culinare ale zonei într-un popas la pescari.
Citește și: Ziua Marinei Române pe Dunare si pe faleza Ivan Patzaichin din Tulcea
Mai trebuie să știți că în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile / a apelor scăzute pe anumite canale, traseele pot fi ușor modificate.
Altfel majoritatea firmelor care organizează excursii către lacul Cotețe au traseul: Portul Tulcea / faleză – Canal 36 – Canal Sireasa Nord – Lac Cotete – Canal Trofilca – Canal 36 – Portul Tulcea/faleză.
După îmbarcare vei naviga pe Bratul Tulcea iar în aproximativ 15 minute ambarcațiunea va intra pe Canalul 36. De pe Canalul 36 vei naviga pe Canalul Trofilca și vei traversa Lacul cu Cotete care se află în zona Sireasa de Nord la aproximativ 15 km distanță pe apă de orașul Tulcea. În această zonă sunt și lacuri de mică adâncime precum Lacul Carasu și Lacul Purcelu iar pe drumul de întoarcere vei naviga pe Canalul Trofilca.
Biletul pentru adulți costă între 100 și 120 lei.
Alte imagini realizate cu ocazia excursiei în Delta Dunării lacul Cotețe pot fi văzute și la Galeria Foto.
Fotografiiile au fost realizate cu Sony A6700 (vezi promoția) și obiectivul zoom Sony 70-200mm F4 OSS (vezi oferta). Dacă vrei să afli mai multe despre acestea, abonează-te la blog și vei fi înștiințat când public review pentru cele două produse Sony.
- Setarea expunerii pentru fotografii de toamna interesante - 10 October , 2024
- Filme de Halloween recomandate fotografilor: o selectie captivanta pentru pasionatii de imagine - 8 October , 2024
- ProGrade anunta primele sale SSD-uri externe – pina la 8 TB de stocare si USB 4.0 - 7 October , 2024