Minivacanta 1 decembrie 2020 – destinatii romanesti

Vestea bună este că anul acesta Ziua Națională a României este într-o zi de marți (1 Decembrie), iar Sfântul Andrei este luni și este zi liberă, astfel avem o minivacanta 1 decembrie 2020. Vestea mai puțin bună este prezența pandemiei de coronavirus, care complică planurile pentru primul city break de iarnă 2020. Totuși cu atenție putem profita de weekend-ul prelungit, așa cum vă recomand în rândurile de mai jos.

poza statuia Sfânta Maria Sfântul Ioan Nepomuk timisoara Minivacanta 1 decembrie 2020
statuia Sfânta Maria şi Sfântul Ioan Nepomuk – piata Libertatii – city break Timisoara

Minivacanța de 1 Decembrie reprezintă o bună oportunitate pentru a călători cât mai mult, atât în țară, cât și în străinătate. Pentru anul acesta poate ar fi bine să te limitezi la călătorii în țară.

Dacă nu vrei să petreci minivacanta de 1 decembrie 2020 într-un maraton de seriale sau de filme, alege – calculat – una din ofertele 1 decembrie pentru relaxare sau activități cât mai interesante.

Totuși înainte să verifici sugestiile mele pentru minivacanța de 1 decembrie 2020, nu ignora situația creată de pandemia COVID-19.

Lista de bifat înainte de plecare – călătoria în pandemie

→Informează-te despre cazare. Unle unități de cazare au pus în practică măsuri suplimentare de siguranță în contextul pandemiei COVID-19.

→Alegerea obiectivelor turistice – încearcă să le vizitezi la ore mai puțin aglomerate.

→Kit de călătorie în vremuri de pandemie: Mască (nu uita că trebuie să-ți acopere gura și nasul și indicat să ai rezerve la tine), gel dezinfectant pe bază de alcool (în concentrație de cel puțin 70%), șervețele dezinfectante ( alcool în concentrație de minim 70%), un termometru.

→Pe cât posibil evită locurile aglomerate, strângerile de mână sau îmbrățișările.

→Interesează-te din surse sigure care sunt condițiile de călătorie atât la dus cât și la întors în localitatea de domiciliu. Autoritățile pot lua măsuri de carantină locală sau alte idei care ar putea să te afecteze și pe tine.

ishoot.ro

Acestea fiind spuse, să trecem la ce ne interesează: oferte turistice de minivacanta 1 decembrie 2020! Am adunat pentru tine câteva oferte ispititoare, cred eu, din care tu să alegi, iar poi să te apuci de planificat

7 destinații românești potrivite pentru minivacanta 1 decembrie 2020

1. Timișoara

poza fantana cu pesti timisoara seara fotografii
fantana cu pesti – Timisoara

Ca destinație de 1 decembrie, cred că Timișoara este foarte potrivită, ba chiar ar trebui vizitată de câți mai mulți români. Timișoara nu este doar un loc cu o semnificație istorică deosebită pentru români, orașul de unde a pornit Revoluția care a dus la căderea comunismului, dar și un oraș cu un farmec aparte.
Orașul de pe malul Begăi a fost desemnată și Capitala Europeană a Culturii din 2021.

Centrul istoric al Timișoarei a fost construit într-un mod unic în România (dacă nu mă înșel): trei piețe mari, fiecare cu propria poveste. Piața Unirii, Piața Victoriei și Piața Libertății prezintă stiluri arhitecturale diferite, dar care se îmbină atât de bine într-un ansamblu urban.
Piețele Sfântul Gheorghe (cea mai veche piață în oraș) și Piața Traian (o replică mai mică a Pieței Unirii) sunt alte două piețe care merită o vizită în timpul șederii tale în capitală Banatului.

Dar Timișoara are multe de oferit: muzee, grădină zoologică, locuri inedite, artă urbană, etc. Eu am scris aici impresii de călătorie prin Timișoara

Oferta pentru avion + cazare Timișoara poate fi verificată aici

2. Iași

Minivacanta 1 decembrie 2020 iasi poza panoramica dealuri cladiri
Iasi

Photo by Tudor Baciu on Unsplash

Orașul de pe 7 coline al României: Iașiul, orașul care atrage din ce în ce mai multe companii internaționale. Se spune că localitatea a fost construită pe 7 dealuri: Dealul Cetățuia, Dealul Galata, Dealul Copou, Dealul Breazu, Dealul Sogari, Dealul Bucium și Dealul Repedea, locuri ideale de unde poți vedea orașul în toată splendoarea lui.

Poate nu multă lume cunoaște dar și Iașiul are o legătură importantă cu Revoluția din Decembrie 1989. Citiți cartea Trăgători și Mistificatori. Contrarevoluția Securității în decembrie 1989 și vă veți lămurii.

Dacă iei în considerare și faptul că biblioteca Universității Gheorghe Asachi din Iași este una dintre cele mai frumoase din lume, atunci este clar că ai suficiente motive să vizitezi orașul.

Citește și: Cetatea Sighisoara – fotografii seara

Ofertele turistice pentru Iași pot fi studiate aici

3. Oradea

poza oradea roata cladire
Oradea

Photo by Mircea Cimpoi on Unsplash

Oradea numită și capitală Art Nouveau a României datorită numărului mare de cosntructii ce aparțin acestui stil se află și pe lista mea de orașe de vizitat. Dacă nu anul acesta, sper ca la nul să vizitez și eu Oradea.
Un prieten a fost de curând și mi-a spus că, în mare, i-a plăcut orașul , totuși unele obiective turistice erau închise, fie din cauza lucrărilor de renovare, fie alte motive.

Ofertele turistice pentru minivacanta 1 decembrie 2020 în Oradea sunt pe această acesta

4. Sibiu

Minivacanta 1 decembrie 2020 sibiu cladiri vazute de sus acoperisuri
Sibiu

Photo by Atlas Obscura on Unsplash

Unul dintre județele care are capacitatea de a încânta este Sibiu. Cu o mulțime de castele, biserici fortificate, peisaje frumoase și preparate delicioase, acest județ merită din plin cel puțin un weekend din viață fiecăruia.

Citește și: Recomandari de accesorii pentru vlogging cu telefonul mobil

Sibiu și împrejurimile sale sunt mereu o idee bună pentru organizarea unui city break mioritic.

Ofertele turistice pentru minivacanta 1 decembrie 2020 în Sibiu pot fi consultate pe această aceasta

5. Suceava

destinatii romanesti Minivacanta 1 decembrie 2020
Suceava

Photo by Christine Sandu on Unsplash

Suceava este atât vechea reședința a Moldovei (principala reședința timp de 200 de ani), cu a sa Cetate de Scaun – care a fost martoră numeroaselor lupte duse împotriva turcilor, dar și zona care a dat lumii întregi câteva personalități importante: compozitorul Ciprian Porumbescu, scriitorul Mihai Sadoveanu, Nicolae Labiș.

ottobroker.ro

Ofertele turistice pentru minivacanta 1 decembrie 2020 în Suceava pot fi consultate pe aceast acesta

6. Satu Mare

poza atu mare locomotiva soare apus destinatie turstica
Satu Mare

Photo by Dobranici Florin on Unsplash

Satmarul (denumirea veche a orașului Satu Mare) este un oraș de granița, așa că nu putea fi lipsit de influențele maghiare, germane sau ucrainene. Să nu uităm de obiceiurile românești de prin partea locului, diferite față de celelalte zone din România. Măcar pentru această diversitate culturală merită să vizitați orașul de pe lunca Someșului.

Ofertele turistice pentru Satu Mare pot fi verificate pe acest pe acesta

7. Cluj

cluj napoca destinatie turistica Minivacanta 1 decembrie 2020
Cluj Napoca

Photo by Yellow 3423 on Unsplash

Untold nu s-a mai desfășurat anul acesta, poate unii vecini ai locului cu pricina au răsuflat ușurați(!), dar Cluj Napoca înseamnă mai mult. Capitală istorică a Transilvaniei, Clujul are tot ceea ce un oraș modern ar trebui să aibă: atmosfera, energie și o puternică legătură cu trecutul.

Clujul este zona în care istoria, cultura, atmosfera și ospitalitatea localnicilor pot rămâne mult timp în gândurile călătorilor.

Ofertele turistice pentru city break la Cluj pot fi verificate pe acest acesta

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Și pentru că 1 decembrie va trece și el, iar sărbătorile de iarnă sunt abia la început, rămâi pe ”aproape”, vor urma ideile pentru petrecerea Revelionului în România. De Crăciun poate ar fi mai bine să stăm pe acasă.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.