Miting pentru unirea Basarabiei cu România

Duminica, 12 iulie 2015, mergind spre casa am trecut prin piata Universitatii, unde am vazut citiva romani strinsi sa-i intimpine pe basarabenii plecati de la Chisinau intr-un mars prin care cer unirea cu Romania.

miting unirea basarabiei cu romania piata universitatii
piata universitatii bucuresti

Va prezint citeva impresii si imagini de la actiunea unionista desfasurata in Bucuresti.

Initial mitingul trebuia sa aiba loc in piata Universitatii, pe platforma cu statui, acolo unde au in trecut au fost prezente expozitia World Press Photo sau spectacolele festivalului de teatru de strada B-FIT in the street, sau ne-am batut cu perne !

Dar la un moment dat a venit cineva si ne-a anuntat ca de fapt evenimentul are loc in fata Teatrului National, in jurul grupului statuar Caragialiana – Caruta cu Paiate (sau cu prosti, cum spune un prieten de al meu!).

mutare eveniment piata universitatii
plecare spre Caragialiana

Nu stiu cine si de ce a mutat evenimentul de colo-colo, spatiul oferit de platforma cu statui era mai indicat, fiind mai mare si nici nu incurca circulatia, cred eu.

Miting pentru unirea Basarabiei cu România
Miting pentru unirea Basarabiei cu România

Caragialiana steagul Romaniei TNB
Caragialiana cu steaguri

La eveniment au participat, conform comunicatului oficial, 1000 de tineri basarabeni, care au venit pe jos de la Chisinau pina la Iasi, iar de aici au luat trenul spre Bucuresti. Tinerii au venit sa ceara autoritatilor de la Bucuresti sa gasească solutii pentru reunificarea celor doua state.

unirea basarabiei cu romania
unirea basarabiei cu romania

La Univeristate, tinerii basarabeni au ajus in jur de ora 14.30 unde au fost intampinati de aproximativ 500 de romani (maxim 1000 apreciez eu).

sosirea tinerilor basarabeni universitate bucuresti
sosirea tinerilor basarabeni

La sosirea tinerilor basarabeni, cei prezenti i-au aplaudat si s-a scandat „Unire”, „România”, „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti”, „Bine aţi venit acasă”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească / Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

km 0 bucuresti universitate
KM 0

Eu nu am stat pina la finalul evenimentului, dar tot dintr-un comunicat de presa stiu ca noul grup, format din basarabeni si romani, ar fi trebuit sa plece spre Cotroceni, dar pentru ca presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis este plecat in Spania (!), nu stiu daca au mai mers pina acolo.
Atit presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis, cit si primul-ministru, dl. Victor Ponta, au transmis celor 1000 de tineri veniti de la Chisinau mesaje cu ajutorul Facebook!

fotostefan

One thought on “Miting pentru unirea Basarabiei cu România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.