Muzeul Pandemiei s-a deschis in Bucuresti

Muzeul Pandemiei – Identități Fragile prima expoziție participativă dedicată emoțiilor din pandemie, depozitate în obiecte-poveste care au însoțit publicul în ultimul an s-a deschis pe 22 mai, la Rezidența BRD Scena9 din București.

Muzeul Pandemiei Identități Fragile prima expoziție participativă
Muzeul Pandemiei – Identități Fragile prima expoziție participativă

“Identități Fragile” este un muzeu deschis care își propune să dea voce fiecărei emoții personale generată de Covid-19, prin intermediul obiectelor donate de public.

poza punga troc pandemie izolare
Trocul pandemic in izolare
poza traforaj hobby izolare pandemie covid-19 coronavirus
hobby – izolare pandemie coronavirus

Proiectul muzeal este o invitație la reflexivitate și dialog, la diversitate și înțelegere. Este un filtru de metabolizare a pandemiei trăită individual și experimentată colectiv, din martie 2020 până acum.

evomag.ro

​Creată ca o expoziție care nu oferă răspunsuri, dar care stârnește curiozitatea și face loc perspectivei personale a fiecărui vizitator, Identități Fragile prezintă obiecte devenite micro-jurnale, care exprimă noua realitate în care trăim.

Muzeul Pandemiei Identitati Fragile Bucuresti expozitie arta
din timpul izolarii

Sunt obiecte care au depozitat bucurii sau tristeți, care au asigurat conexiunea cu cei dragi, au declanșat amintiri sau noi hobby-uri și care, prin expunerea publică, își continuă misiunea de împărtăși public emoții și istorii personale într-un spațiu comun și de a crea o memorie a unor timpuri fragile.

Citește și: 6 Recomandari telefoane midrange pentru fotografie 2021

Identități Fragile – Muzeul Pandemiei este un proiect cultural al Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR) și a fost conceput ca un experiment muzeal unic în țară, menit să dea o voce emoțiilor personale generate de pandemie prin intermediul obiectelor și a poveștilor lor, primite în urma colectei publice derulate în perioada 15 martie – 15 aprilie 2021.

Programul de vizitare

Expoziția Identități Fragile – Muzeul Pandemiei poate fi vizitată până la 4 iulie 2021, la Rezidența BRD Scena 9 (Str. I.L. Caragiale 32). Intrarea este gratuită.

Marți – Vineri: 16:00 – 20:00
Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 20:00

Pentru a putea controla fluxul de vizitatori în condițiile prevederilor legale, este necesară programarea online în prealabil.

Dacă aveți timp, eu cred că merită să vizitați expoziția Identități Fragile – Muzeul Pandemiei

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Muzeul Pandemiei s-a deschis in Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.