Nikon 1 AW1 – aparat foto subacvatic cu obiective interschimbabile

Nikon a lansat modelul 1 AW1, primul mirrorless care poate fi utilizat in apa pana la o adancime de 15m, fara carcasa suplimentara de protectie. In plus Nikon 1 AW1 este si primul aparat foto subacvatic care poate inregistra imagini in format RAW si care accepta o gama larga de obiective, datorita monturii Nikon 1.

Mirrorless rezistent la apa si inghet
Nikon 1 AW1

Tot astazi au fost lansate si primele doua obiective rezistente la apa si socuri compatibile cu sistemul Nikon 1: AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si 1 AW 10mm f/2.8.

Nikon 1 AW1, este rezistent la apa pana la o adancime de 15 m, la socul unei caderi de la o inaltime de pana la 2 metri, este rezistent la ger (pana la -10 °C) si este complet rezistent la praf.

Sistemul dual de procesare a imaginii EXPEED 3A de la Nikon alimenteaza fotografierea continua cu focalizare automata la 15 fps si pana la 60 fps cu AF cu punct fix, oferindu-va abilitatea de a surprinde imagini de calitate ridicata, chiar si cu actiune extrem de rapida. Senzorul CMOS in format CX ofera o rezolutie de 14,2 megapixeli si intervalul ISO ajunge pana la 6400, pentru detalii frumoase in lumina scazuta.

mirrorless nikon alb
Nikon 1 AW1 alb

Sistemul avansat de focalizare automata (AF) hibrida rapid si precis al Nikon 1 va asigura ca fiecare imagine este clara si fiecare film arata cursiv si natural. Senzorul CMOS de 14,2 megapixeli in format CX ofera un interval ISO care ajunge pana la 6400, pentru detalii frumoase in lumina scazuta. Iar cand actiunea devine alerta, Nikon 1 AW1 va permite fotografierea la cea mai buna calitate, fara a va face griji ca aparatul foto se uda, se murdareste sau va scapa din maini.

Blitul cu ridicare rezista la apa la aceeasi adancime ca si aparatul foto, astfel ca veti putea surprinde imagini in culori naturale cu mediul subacvatic.

Nikon 1 AW1 blit
Nikon 1 AW1

Nikon 1 AW1 va permite sa inregistrati filme Full HD 1080p sub apa, la temperaturi extrem de scazute sau in mijlocul actiunii. Sistemul AF detectie faza si tranzitiile cursive, silentioase ale focalizarii automate asigura imagini cu aspect natural si sunet extraordinar. Inregistrati in modul film si puteti realiza o imagine la rezolutie ridicata in timp ce filmati.
In principiu Nikon 1 AW1 are la baza modelul J3; diferenta majora intre ele fiind carcasa.

Nikon 1 AW1 va fi disponibil in magazine incepand cu luna Octombrie la un pret estimat de 900 Euro pentru varianta kit cu obiectivul 1 Nikkor AW 11-27.5mm f/3.5–5.6 si 1150 Euro pentru varianta cu obiectivele 1 AW1 + 11-27.5mm f/3.5–5.6 + 10mm f/2.8.

In final ca sa ne amuzam putin va arat si reclama aceasta mai veche la aparatele subacvatice Agfa 🙂

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.