Nikon D600 – viitorul Full-Frame ?

Stim deja ca Nikon urmeaza sa mai lanseze doua DSLR-uri in acest an. Au lansat deja Nikon D3200 si probabil urmatorul dsrl o sa fie un full-frame mai ieftin decat actualul D800.

nikon full frame
Nikon D600

De cateva zile circula o gramada de zvonuri in legatura cu Nikon D600, iar probabilitatea ca acest aparat sa fie lansat anul acesta a crescut la 80% .

Cum spuneam Nikon D600 este un posibil DSLR full-frame orientat catre fotografii cu un buget mai restrans si care nu au neaparat nevoie de fotografii la rezolutia oferita de D800.
Zvonul este intretinut si de faptul ca oficialii Nikon au declarat, odata cu lansarea lui D800, ca noul model nu este neaparat un succesor al lui D700.
Ramane de vazut daca si denumirea, D600, se va pastra, deoarece nu se incadreaza in seriile produse de Nikon, dar nu m-ar mira sa vedem o astfel de modificare in strategia Nikon deoarece o situatie similara s-a intamplat si pe vremea lui D70.

Conform zvonurilor, Nikon D600 va avea un senzor CMOS de 24 de megapixeli (fabricat pe liniile de productie de la Sony), va putea inregistra secvente time-lapse dar nu va avea si functia HDR disponibila acum pe D800. Functia de filmare va fi tot Full HD. Fotografiile si filmele vor putea fi inregistrate pe cele doua sloturi pentru carduri SD iar body-ul va avea o constructie asemanatoare cu modelul D300s, dar adaptata dimensiunilor unui aparat full-frame.

Tot zvonurile spun si ca Nikon D600 va fi primul DSLR full frame care va avea un pret sub 1500 de Euro!

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

2 thoughts on “Nikon D600 – viitorul Full-Frame ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.