Nikon renunta la garantia internationala pentru obiective si accesorii

Nikon nu va mai oferi garanție internațională pentru obiectivele (obiective cu montură F sau montură Z, adaptoare pentru montură etc.) și accesoriile (dispozitive Speedlight etc.) interschimbabile NIKKOR, ci va oferi garanții locale specifice țării sau regiunii unde are loc vânzarea sau destinației coletului.

Nikon 10-20mm VR DX test obiectiv nikkor zoom ultrawide review
Nikon 10-20mm VR DX – zoom ultra-wide

Până acum, Nikon a atașat garanția sa internațională obiectivelor sale și anumitor accesorii. Dar conform unor declarații oficiale:

”Cu toate acestea, având în vedere diferențele între legislație și standardele de siguranță regională, este din ce în ce mai dificil să menținem o singură garanție internațională care să fie utilizabilă în întreaga lume.
Am luat în considerare numeroase opțiuni, dar în cele din urmă am decis să începem, în ianuarie 2021, tranziția graduală de la garanții internaționale la garanții regionale pentru obiective și accesorii interschimbabile.”

În cazul în care un produs a fost achiziționat cu o garanție internațională, acea garanție internațională va rămâne valabilă pe întreaga sa durată, indiferent de data de cumpărare. În cazul în care produsul este achiziționat cu o garanție regională, acea garanție va rămâne valabilă pe întreaga sa durată.

photosetup.ro

Cu toate acestea, dacă se efectuează reparații la acel produs într-o țară sau regiune care nu este acoperită de garanție, utilizatorul este responsabil pentru costul reparațiilor, chiar dacă garanția este încă valabilă.

Citește și: Cum sa folosesti un aparat foto Nikon ca webcam

În plus, este posibil ca unele țări sau regiuni să nu poată accepta la reparații produse vândute în alte țări sau regiuni. Trebuie să consultați un Centru de service Nikon sau un retailer sau distribuitor din țara sau regiunea respectivă.

Pentru mai multe informații cu privire la această chestiune, este indicat să contactați serviciul de asistență pentru clienți

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.