Nikon Z fc – mirrorless cu design retro

Nikon a anunțat aparatul foto mirrorless Z fc și dezvoltarea obiectivului NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR. Nikon Z fc este un mirrorless cu design retro și se pare că va fi disponibil în număr limitat.

Nikon Z fc poza aparat foto mirrorless desing retro
Nikon Z fc mirrorless design retro

Design-ul acestei camere mirrorless amintește de seriile vechi FM și FE de la Nikon, dar la interior este destul de asemănător modelului Z50 (prezentare).

Pe lângă aparatul foto propriu-zis, Nikon lansează două noi obiective, care completează stilul retro; NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ediția Silver și NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE.

În plus, producătorul japonez a anunțat dezvoltarea obiectivului NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR – un model cu zoom cu plajă focală generoasă pentru aparatele foto mirrorless în format APS-C (formatul DX de la Nikon). Obiectivul este programat să fie lansat mai târziu în acest an.

poza aparat foto mirrorless compact zoom
zoom

Corpul compact și ușor al aparatului foto Nikon Z fc îl fac să fie foarte portabil, dar oferă posibilități remarcabile de operare și de redare. Designul cu pentaprisme și echilibrul între elementele negre și argintii de pe corpul aparatului foto Z fc de la Nikon reflectă modelul FM2, că și adoptarea unui ocular rotund pentru vizorul electronic (EVF), a designului selectoarelor și a siglei Nikon gravate, din anii 1970-80.
În același timp, robustețea fiabilă este obținută prin utilizarea aliajului de magneziu.

Partea superioară a corpului aparatului foto Z fc de la Nikon are trei selectoare și o mică fereastră care afișează diafragmă. Selectoarele comandă timpul de expunere, compensarea expunerii și sensibilitatea ISO, permițând modificările setărilor prin operații simple.

butoane aparat foto mirrorless design retro Nikon Z fc
design retro

Mai mult decât atât, butonul i și meniul i, care permit utilizatorilor să regleze rapid o varietate de setări prin apăsarea unui buton, pot fi personalizate în funcție de preferințele individuale de fotografiere ale utilizatorului.

ishoot.ro

Pentru prima dată la un aparat foto din seria Z de la Nikon, Z fc acceptă compensarea expunerii în timpul modului AUTOMAT, permițând utilizatorilor să ajungă la expresia dorită prin creșterea luminozității și îmbunătățirea siluetelor etc. De asemenea, aparatul foto are 20 de opțiuni Creative Picture Control (Picture Control creativ) care oferă expresii unice. Selectând teme cu diferiți parametri, cum ar fi nuanțarea și saturația, utilizatorii pot exprimă o varietate de stări și pot regla efectele după gustul lor.

Citește și: Nikon Z 70-200mm f2.8 VR S zoom pentru Nikon Z

Z fc de la Nikon utilizeaza functiile AF detectare ochi si AF detectare animale atat la fotografiere, cat si la filmare – caracteristici introduse initial la Nikon Z 7II si la Nikon Z 6II. Este acceptat modul AF zona larga (L), mod zona AF, asigurand si captarea clara a ochilor si a fetelor, prin limitarea zonei de focalizare. Se pot obtine, de asemenea, focalizarea continua asupra ochilor unui anumit subiect atunci cand exista mai multe persoane in cadru sau urmarirea ochilor unui animal de companie care se misca.

Nikon Z fc vizor lcd tactil articulat mirrorless
Z fc

Fotografierea verticala din unghiuri joase sau inalte este posibila odata cu adoptarea primului monitor cu unghi variabil in randul aparatelor foto din seria Z. Cand monitorul este rotit in fata, aparatul foto trece automat in modul autoportret, permitand realizarea fara probleme a selfie-urilor, prin operare tactila.

poza aparat foto mirrorless lcd tactil articulat mobil
lcd tactil articulat – selfie

Nikon Z fc principalele specificații:

•Senzor BSI-CMOS 21 Megapixeli
•Procesor de imagine Expeed 6
•Montură: Nikon Z
•Sistem de autofocus cu 209 de puncte ( detecție de faza + detecție de contrast pe senzor )
•Plajă iso nativă 100-51200
•Captura internă 4K ( 24/30 fps ) și 1080P la 120 fps
•Shutter mecanic cu o viteză de 1/4000
•Shutter electronic cu o viteză de 1/32000
•Fotografiere în rafală la 11 fps
•EVF cu 2,36 milioane de pixeli și magnificare de 1,02x
•LCD tactil articulat cu 1,04 milioane de pixeli
•Slot card SD/SDHC/SDXC ( UHS-I)
•802.11ac Wi-Fi și Bluetooth ( SnapBridge)
•Conectivitate: Jack microfon , USB 3.2 și microHDMI
•Flash-X Sync: 1/200 sec
•Construcție din aliaj de magneziu
•Acumulator EN-EL25 cu o autonomie de 300 cadre (CIPA)
•Rezistență moderată împotriva apei și a prafului
•Dimensiuni: 135 x 94 x 44 mm
•Greutate: 445 grame

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR editia Silver este un obiectiv cu zoom standard, bazat pe NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.4 VR, cu un design exterior argintiu, care se potriveste cu al aparatului foto Z fc de la Nikon. Obiectivul este compact si usor, cu o lungime totala de aprox. 32 mm si o greutate totala de aprox. 135 g. NIKKOR Z 28mm f/2.8 SE este un obiectiv compact si usor, ideal pentru portrete si fotografii de natura moarta, oferind un bokeh cu aspect cursiv, care este unic la obiectivele cu distanta focala fixa.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Prețul noului Nikon Z fc + NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR va fi în jur de 1200 Euro. Camerele mirrorless Nikon sunt disponibile la F64 (vezi oferta) sau la Photosetup (vezi oferta) sau la eMag (vezi oferta)

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.