Noul obiectiv Sony G Master 85mm F1.4 Prime

Seria de obiective Sony G Master este completată cu obiectivul fix FE 85mm F1.4 GM Telephoto (SEL85F14GM).

poza obiective sony g master
obiective Sony G Master

Conceput pentru a fi cel mai avansat obiectiv de portret, noul model prime FE 85mm F1.4 GM (SEL85F14GM) realizează un echilibru perfect între rezoluție și bokeh, într-un corp compact.

poza obiectivSony FE 85mm f/1.4 GM - montura Sony E (compatibil FF)
Sony FE 85mm f/1.4 GM – montura Sony E (compatibil FF)

Noul obiectiv încorporează un nou element XA (element de obiectiv asferic “extrem”), precum și trei elemente din sticlă ED care asigură rezoluția înaltă pentru zonele pe care se face focalizarea, în timp ce zonele defocalizate se disipează estetic în planul din fundal. Obiectivul dispune de o diafragmă circulară cu 11 lame – cel mai avansat sistem folosit într-un obiectiv α – care asigură un bokeh bine construit. La exterior, obiectivul are un înveliș original Sony Nano AR, care este foarte important pentru un obiectiv de portret pentru că elimină efectele de flare și ghosting, chiar și în situații când subiectul este iluminat din spate sau în alte condiții dificile de iluminare.

poza obiectiv sony FE 85mm F1.4 GM (SEL85F14GM)  parasolar
Sony FE 85mm F1.4 GM (SEL85F14GM) cu parasolar

Vezi si: Sony a6300: mirrorless-ul cu sistem autofocus 4D cu 425 puncte de focus si filmare 4K

Pentru a realiza cu precizie autofocalizarea, noul model dispune de un motor de focalizare acționat prin inelele obiectivului, care pune în mișcare sistemul masiv de focalizare. De asemenea, obiectivul dispune de doi senzori de poziție care asigură controlul precis al focalizării.

poza obiectiv sony FE 85mm F1.4 GM
FE 85mm F1.4 GM

Noul obiectiv profesional de portret este rezistent la praf și umezeală. Inelul diafragmei dispune de un buton on/off prin care poate fi setat pentru modul de fotografie sau filmare. În plus, dispune și de un comutator AF/MF și un buton de menținere a focalizării1 .

Noul obiectiv Sony cu focală fixă 85mm F1.4 GM Telephoto (SEL85F14GM) va fi disponibil în Europa din martie 2016 la un preț de aproximativ 9.399lei .

1 Limitările se aplică operațiunii AF în funcție de body-ul camerei utiizate la filmare. E posibil ca un update de softwaresă fie necesar pentru compatibilitate AF a FE 85mm F1.4 GM cu unele camre în timpul filmări. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Sony support pentru obiective/detalii de compatibilitate body.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.