NVIDIA lansează GRID, propriul serviciu de streaming la cerere

NVIDIA anunță lansarea GRID, un serviciu de streaming de gaming la cerere. Serviciul va fi disponibil în America de Nord începând cu 18 noiembrie, urmând să se lanseze luna următoare şi în Europa, iar anul viitor în Asia. Utilizatorii de dispozitive SHIELD se vor putea bucura de serviciul GRID în mod gratuit pe tabletele şi consolele lor până la data de 30 iunie 2015.

tableta SHIELD  nvidia
tableta SHIELD

Noul serviciu reprezintă rezultatul eforturilor şi investiţiilor NVIDIA din ultimii 10 ani pentru dezvoltarea unei tehnologii de streaming care să ofere pe toate dispozitivele SHIELD rezultate care să se ridice la nivelul grafic oferit de GeForce GTX.

Cea mai mare dificultate a reprezentat-o construirea unui sistem de gaming în cloud la care să aibă acces toți utilizatori SHIELD în doar câteva milisecunde. Tehnologiile din spatele GRID permit obţinerea unor latenţe extrem de mici, atât când vine vorba de control, cât şi la capitolul grafică. În plus, virtualizarea sistemului permite ca multiple jocuri să poată folosi simultan supercomputer-ul GeForce aflat în cloud.

O altă provocare cu care s-a confruntat NVIDIA a reprezentat-o integrarea a mii de GPU-uri GRID în centre de date situate în toată lumea. Eforturile s-au concretizat în echiparea sistemului cloud cu o putere de calcul grafic de 20 de petaflopi. Această performanţă echivalează cu cea a celui mai avansat supercomputer din SUA.

Serviciul GRID va include o serie de jocuri precum Batman: Arkham City, Borderlands 2, Brutal Legend sau Psychonauts. În momentul lansării, serviciul va oferi în total 20 de jocuri AAA, a căror valoare totală depăşeşte 400 de dolari. Catalogul de conţinut va fi extins săptămânal.

Aplicaţia SHIELD Hub se va putea descărca din magazinul virtual Google Play începând cu 18 noiembrie

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.