Paris – time lapse

In realizarea acestui time lapse am folosit un Nikon D90 cu obiectivul AF-S DX NIKKOR 18-105mm F/3,5-5,6G ED VR, declansatorul fara fir cu timer Hahnel Giga T Pro 2.4GHz si programul gratuit VirtualDub.Pentru folosirea acestui program va recomand sa cititi articolul de pe : timelapseblog.com.

Af mai fi de mentionat modul in care se calculeaza numarul de fotografii necesare realizarii unui “film” time lapse. Pentru acest calcul eu a trebuit sa tin cont de modul in care poate fi programata telecomanda Hahnel Giga T Pro; alte declansatoare cu timer au alte modalitati de programare.
Asadar prima data trebuie stabilit numarul de cadre, in cazul meu 24 (fps) si durata filmului, in cazul meu 19 secunde, iar de aici rezulta:

24 fps x 19 sec = 456 frames ( cadre).

Eu a trebuit sa aflu si cat dureaza realizarea fotografiilor, deoarece declansatorul Hahnel nu are optiunea de a se oprii singur la terminarea celor 456 cadre:

456 cadre x 2 sec = 612 912sec.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

6 thoughts on “Paris – time lapse”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.