Portarul Manuel Neuer se fotografiază în timp ce apără un penalty

Sony este lider de piață în Germania pe nișa aparatelor foto mirrorless (CSC numite de firma japoneză), însă planurile companiei vizează creșterea cotei de piață.
În acest context, campionul mondial Manuel Neuer apare într-o campanie TV cu reclame de 20 și 30 de secunde la televiziunile germane, unde promovează Sony α6000, camera foto cu cea mai rapidă focalizare din lume.

Manuel Neuer promoveaza sony a6000
Manuel Neuer – Sony A6000

Campania numită ”Neuer Fokus” folosește un joc de cuvinte, traducerea titlului său fiind ”Focus Nou”, și face o paralelă între cel mai rapid portar și cea mai rapidă cameră foto compactă din lume. În spotul publicitar, Manuel Neuer folosește o cameră foto α6000 (cunoscută și ca Alpha 6000 sau simplu A6000) pentru a imortaliza propria paradă din ultimele minute ale unui meci.

Campania online a început deja, iar reclama în scurtă (30 de secunde, mai jos) și versiune extinsă (Versiune 100 de secunde) este disponibilă pe site-ul Sony Germania și pe canalul de YouTube Sony Europa.

Manuel Neuer își va folosi nu doar imaginea în spotul publicitar, ci și pagina de Facebook cu 8 milioane de fani pentru a prezenta fanilor performantul aparat foto în cadrul campaniei, folosind hashtag-ul #NeuerFokus.

Campania reprezintă un pas important pentru Sony în Germania, la nivel de business. În timp ce segmentul de piață al camerelor foto compacte high end se bucură de o creștere rapidă, piața DSLR-urilor continuă să se comprime. Această dinamică va întări poziția Sony pe piața camerelor foto cu obiective interschimbabile.

Campania nu evidențiază doar focalizarea extrem de rapidă, de doar 0,06 secunde a Sony α6000, ci și dimensiunile reduse ale aparatului foto și calitatea materialelor, ceea ce o face ideală pentru orice tip de fotograf.

Sony α6000 dispune de un senzor Exmor™ APS HD CMOS de 24.3MP și de un vizor OLED Tru-Finder pentru control manual. Alte detalii v-am prezentat și eu în testul meu.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.