Procesiune Romano-Catolica: Duminica Floriilor, Bucuresti 2015

Duminica, 29 martie 2015, imi propusesem sa vizitez din nou muzeul Zambaccian, dar ajugind in dreptul Bisericii Franceze Sacré Coeur, am observat ca se fac pregatiri pentru o procesiune. Si uite asa am aflat si eu ca Romano-Catolici sarbatoresc Duminica Floriilor.

procesiune duminica floriilor bucuresti 2015
procesiune Romano-Catolica – Duminica Floriilor

Procesiunea de Florii, prezidata de IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucuresti, a inceput cu un moment de rugaciune si binecuvantare a ramurilor, in Piaţa Mons. Vladimir Ghika, de linga Biserica Franceza Sacré Coeur. Am si filmat putin, cu dslr-ul Nikon D5500 si obiectivul 18-140mm VR:

Participantii, cu ramuri in maini, au pornit apoi spre Catedrala romano-catolica Sfantul Iosif, pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piata Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot, cintand imnuri inchinate Mântuitorului.

Arhiepiscop Ioan Robu si Francisco-Javier Lozano
Arhiepiscop Ioan Robu si Francisco-Javier Lozano

Tinerii care au deschis procesiunea au purtat Crucea Zilei Mondiale a Tineretului.

Tineri poarta 'Crucea Zilei Mondiale a Tineretului'
Tineri poarta ‘Crucea Zilei Mondiale a Tineretului’

Tot în Duminica Floriilor, in Biserica Catolica se celebreaza si Ziua Mondiala a Tineretului, instituita de Papa Ioan Paul al II-lea in 1985 si ajunsa in acest an la cea de a XXX-a editie.

Arhiepiscopul Francisco -Javier Lozano duminica floriilor bucuresti
IPS Ioan Robu si Arhiepiscopul Francisco -Javier Lozano

Procesiunea de Florii din Capitala, care a inceput la Biserica Franceza Sacré Coeur, s-a incheiat la Catedrala Sfantul Iosif, unde pelerinii au ascultat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie solemna, prezidata de IPS Ioan Robu, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucuresti

Catedrala Sfantul Iosif bucuresti
Catedrala Sfantul Iosif

Alte poze de la Duminica Floriilor, organizata de Arhiepiscopia romano-catolica de Bucuresti, pot fi vazute la Galeria foto

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.