Quoc Nguyen Linh Vinh desemnat Fotograful de Mediu al Anului 2017

Quoc Nguyen Linh Vinh din Vietnam, autorul fotografiei “The hopeful eyes of the girl making a living by rubbish” (Ochii plini de speranță ai fetei care trăiește cu gunoaie), a fost desemnat Fotograful de Mediu al Anului 2017 (EPOTY) la concursul de fotografie organizat de The Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM).

poza fetita gunoaie Quoc Nguyen Linh Vinh The hopeful eyes of the girl making a living by rubbish
© Quoc Nguyen Linh Vinh – The hopeful eyes of the girl making a living by rubbish

Realizată în depozitul de deșeuri din orașul Kon Tum din Vietnam, imaginea ne prezintă un copil și o mamă care trăiește din colectarea deșeurilor. Quoc Nguyen Linh Vinh a fost răsplătit cu £3000.

Categoria Changing Climate (Schimbarea Mediului) a fost câștigată de Jose Luis Rodriguez pentru fotografia ‘Flight for Life’ care ne prezintă un pescăruș surprins în mijlocul zborului, sub umbra poluării grave provocată de numeroasele fabrici din fundal.

poza pescarus pasare zbor mediu poluat Jose Luis Rodriguez
© Jose Luis Rodriguez – Flight for Life

Jose Luis Rodriguez a primit £ 1000, plus publicarea portofoliului într-o singură ediție a revistei The Environment

Raju Ghosh câștigă categoria “Built Environment” cu fotografia “Struggle”, reprezentând lupta subcontinentului indian afectat de climatul musonic. Realizată în Bengalul de Vest, India, imaginea băiatului ilustrat arată cum infrastructura locală nu este suficientă pentru a scurge apa, iar cei care trăiesc în mahalale sunt adesea cei mai afectați.

poza baiata indian inundatie Struggle Raju Ghosh
© Raju Ghosh – Struggle

Raju Ghosh a primit £500, plus publicarea portofoliului într-o singură ediție a revistei The Environment.

Lloyd Ericson Castro Rodriguez, câștigătorul categoriei Mobile Phone pentru imaginea “After The Monsoon”, arată de asemenea impactul unui muson în viața locuitorilor. Băiatul din imagine se bucură, jucându-se pe bicicletă în inundațiile din fața Bisericii Parohiale San Guillermo din Bacolor, Pampanga.

poza baiat bicicleta inundatie mason india Lloyd Ericson Castro Rodriguez
© Lloyd Ericson Castro Rodriguez – After The Monsoon

Lloyd Ericson Castro Rodriguez a primit £500, plus publicarea portofoliului într-o singură ediție a revistei The Environment.

perfect-tour.ro

Anul acesta, titlul Young Environmental Photographer of the Year (tânărul fotograf de mediu al anului) este Syed Umer Hasan pentru fotografia “Karachi Wildlife”. Fiind unul dintre orașele cu cea mai rapidă creștere din lume, Karachi se confruntă cu o criză cu câini vagabonzi.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Sute de câini fără stăpân sunt otrăviți, stimulând activiștii pentru drepturile animalelor în a condamna crimele. În același timp, mii de oameni din oraș suferă de mușcături de câini.

poza caine fara stapan gunoaie Karachi Wildlife
© Syed Umer Hasan – Karachi Wildlife

Syed Umer Hasan a primit un mirrorless Olympus OM-D E-M10 Mark II (prezentată în acest post)

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.