Recomandari alegere geanta sau rucsac foto pentru calatorii

Vacanță se apropie și este evident că va trebui să luați cu voi cel puțin un aparat foto și câteva accesorii , dar care să fie geanta sau rucsacul foto? Având la dispoziție numeroase oferte de genti și rucsacuri foto, cu formate și mărimi diverse, trebuie să luăm în calcul mai mulți factori pentru a face cea mai inspirată alegere.

poze genti foto Manfrotto Manhattan
Manfrotto Manhattan

Cei pasionați de fotografie vor avea de pregătit pe lângă valiza cu haine și un mic bagaj doar pentru echipamentul foto. Eu vă recomand să vă cumpărați rucsacuri sau genți foto, chiar dacă la prima vedere unele modele par cam scumpe, totuși nu merită să riscați integritatea aparaturii foto mult mai scumpe, nu doar financiar cât mai ales a faptului că imaginile voastre sunt, încă, pe memoria camerei foto din geanta/rucsac.

Recomandări generale pentru alegerea unei genți sau rucsac foto:

– materiale de calitate, foarte rezistente și cusături bine efectuate
– cleme și fermoare de calitate (de preferat fermoare metalice inscripționate YKK)
– pereți captușiți, grosimea pereților despărțitori
– posibilitatea de a aranja după preferință compartimentul dedicat echipamentului foto
– impermeabilitatea sau existența unei huse de ploaie
– rucsacul foto pentru pasionații de drumeții la munte ar trebui să aibă o centură lombară, curelușe și prinderi exterioare
– pentru călătoria cu avionul verificați ce dimensiuni se acceptă la bagajul de mână, iar ca etalon este bine să verificați la companiile low-cost, deoarece acestea permit bagaje mai mici decât alte companii
– dimensiunea genții – rucsacului foto recomandat să fie ceva puțin mai mare decât este nevoie

Desigur depinde cum și unde călătoriți, dar de multe ori un rucsac foto pare alegerea cea mai potrivită.
Rucsacul foto are avantajul că vă permite să luați cu voi, pe lângă echipamentul foto, și alte lucruri. Unele rucsacuri foto au curele pentru atașarea unui trepied și/sau buzunare suplimentare utile pentru o sticlă cu apă sau alte lucruri fără a ocupa spațiul dedicat echipmanetului foto.
În plus un rucsac foto care are compartiment pentru laptop poate fi ideal ca bagaj de mână pe avion, dacă alegeți acest mijloc de transport.

Vă reamintesc să verificați dimensiunile bagajului de mână acceptate de companiile aeriene.

Alt avantaj al rucsacului foto este distribuția uniformă a greutății pe umeri și spate, dacă este purtat corect, cu amabele bretele.

Rucsac foto pentru călătorii – recomandări:

Lowepro Tahoe BP 150 200 lei (redus de la 330 lei)

Manfrotto Active I 359 lei

Lowepro FastPack 250 AW II 450 lei (redus de la 600 lei)

Manfrotto Off Road Hiker 30L (verde) 578 lei

Genata foto este o altă opțiune viabilă, oferind suficient spațiu de depozitare pentru un aparat de fotografiat, diverse accesorii foto (acumulatori de rezervă, carduri de memorie, etc), plus alte câteva obiecte utile (portofel, chei, telefonul mobil, etc.).

Think Tank Photo Mirrorless Mover 20 poza geanta foto calatorii
Geanta foto – Think Tank Photo Mirrorless Mover 20

Spre deosebire de gențile obișnuite, cele foto au avantajul unei compartimentări adecvate pentru stocarea aparatelor și obiectivelor – astfel încât ele să nu joace liber în spațiul de depozitare, evitându-se astfel riscul să se ciocnească sau să se zgârie, plus că sunt realizate din materiale mai rezistente.

Vă recomand să citiți: Manfrotto Manhattan – genti pentru cei pasionati de fotografia de strada

Avantajele genților de umăr – pe lângă dimensiunile mai reduse și faptul că le puteți purta în orice condiții, chiar în timp ce aveți un rucsac în spate – includ posibilitatea de a le mută rapid din spate în față – unde le putem ține mai bine sub control în spații aglomerate, sau pe mijloacele de transport. Astfel puteți evita incidente neplăcute, hoții alegând de regulă bagajele scăpate de sub privirea proprietarului.

Vă recomand să citiți: Alarma pentru geanta foto sau polita de asigurare ?

Nu trebuie uitat nici faptul că o geanta foto oferă o accesibilitate mai mare decât un rucsac. De aceea este ideală pentru cei care nu au nevoie de mult echipament, dar vor să schimbe foarte des obiectivele sau trebuie să aibă acces rapid la diverse accesorii personale sau foto. Pentru ieșiri lungi, s-ar putea ca geanta foto să nu fie recomandată, deoarece toată greutatea va sta pe un singur umăr.

Geanta foto pentru călătorii – recomandări:

Manfrotto Essential 112 lei

Lowepro Adventura SH 160 II 179 lei

Think Tank Photo Mirrorless Mover 20 320 lei

Tamrac Apache 2.2 (maro) 396 lei

Aveți la dispoziție și un hibrid între geantă și rucsac foto, numit generic Sling.

Manfrotto NX sling poza geanta rucsac foto calatorie
Manfrotto NX sling
poza geanta rucsac foto calatorii Manfrotto NX sling
Manfrotto NX sling – pentru DSLR

Aceasta este mai mare decât o geantă de umăr dar este dotată doar cu o curea, nu cu două cum au rucsacii. Într-o altă postare v-am prezentat modelul Lowepro SlingShot 200 AW , iar modele mai recente includ, de exemplu, Manfrotto Active Sling 2 sau Manfrotto NX Sling

ishoot.ro

În urmă cu ceva timp văzusem și borseta foto Tamrac 3458 Rally 58 Hip Pack. Acest model nu se mai fabrică, dar o borsetă foto merită luată în calcul (de exemplu Borseta foto Crumpler Jimmy Bo 300 maro), oferind câteva avantaje: aparatura și accesorile foto sunt la îndemână, este ușor de supravegheat, eliberează spațiul din alt bagaj, poate fi bagaj de mână dacă vei călătorii cu avionul.

Borseta foto Crumpler Jimmy Bo 300 maro
Borseta foto Crumpler Jimmy Bo 300 maro

Oarecum asemănător ca idee, sunt tocurile foto, doar că acestea oferă spațiu pentru un aparat foto, iar spațiul pentru alte accesorii foto sau lucruri personale este mult limitat.

Manfrotto Advanced holster poza toc foto
Manfrotto Advanced – toc foto
Manfrotto Advanced holster geanta foto
Manfrotto Advanced holster

Tocuri foto – recomandări:
Think Tank Digital Holster 10 V2.0 259,98 lei

Lowepro Toploader Zoom 55 AW II 239 lei

Manfrotto Holster Small 132 lei

Fie că aveți nevoie de o geantă sau rucsac foto pentru călătorii sau vacanțe sau de uz general, mărci recomandate sunt:

Lowepro – oferta completă aici sau aici

Tamrac – oferta completă aici

Manfrotto – oferta completă aici sau aici

Think Tank – oferta completă aici sau aici

Ideal ar fi să poți vedea produsele fizic pentru a avea o idee mai bună de dimensiunea și calitatea acestora. Eu îți urez spor la cumpărături și călătorii interesante.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Îţi mulţumesc pentru suport

fotostefan

4 thoughts on “Recomandari alegere geanta sau rucsac foto pentru calatorii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.